Special Olympics får 200.000 kr. fra Spar Nord Fonden

Special Olympics får 200.000 kr. fra Spar Nord Fonden

24. november 2019 - kl. 12:40 - af

Stemningen var så høj lørdag formiddag i Arena Nord, at taget var ved at løfte sig. Morten Kock, direktør i Spar Nord Frederikshavn og maskotten Frønse dukkede nemlig op til special olympics håndboldstævne med en stor gavecheck på 200.000 kroner.

Morten Kock, direktør i Spar Nord var trukket i træningstøjet og deltog i opvarmningen i selskab med Spar Nords populære maskot Frønse, da Ffi Håndbold havde samlet 100 special olympics håndboldspillere fra flere jyske byer til et stort stævne i Arena Nord i Frederikshavn lørdag den 23. november. Med sig havde Morten Kock en stor gavecheck fra Spar Nord Fonden, som han overakte til Hans Abildgaard, formand for Handicapidrættens Fællesråd i Frederikshavn Kommune, borgmester Birgit S. Hansen og Anette Svejstrup, Parasport Danmark. Donationen på de 200.000 kroner er givet til at støtte op om Special Olympics Idrætsfestival, der finder sted i Frederikshavn den 15.-17. maj 2020, fortæller Morten Kock:

”Spar Nord Fonden støtter ildsjæle, der gennem frivilligt arbejde ønsker at skabe noget, der giver glæde og sammenhold for andre. Special Olympics Idrætsfestival er en god sag, og vi vil med donationen gerne give special olympics idrætsudøvere fra hele Nordjylland muligheden for at få en fantastisk oplevelse i Frederikshavn. Vi vil også gerne bidrage til, at special olympics bliver mere synlig og til sjove sideevents for deltagerne i idrætsfestivalen, så Frederikshavn igen kan levere værtskab i verdensklasse”, siger Morten Kock, direktør, Spar Nord i Frederikshavn.

Idrætsfest i Frederikshavn
Donationen på 200.000 kroner fra Spar Nord Fonden blev modtaget med stor glæde af parterne, der står bag Special Olympics Idrætsfestival i Frederikshavn og ikke mindst dem, det hele handler om – special olympics idrætsudøverne. De fik sig en ekstra god oplevelse i Arena Nord lørdag formiddag sammen med maskotterne Frønse fra Spar Nord og Frederik fra handels- og virksomhedsforeningen FREDERIK. Stemningen var i top, og stemningen bliver også høj til Special Olympics Idrætsfestival i Frederikshavn, lover borgmester Birgit S. Hansen:

”Special Olympics Idrætsfestival i Frederikshavn bliver en oplevelse for livet. Vi vil sætte alle sejl ind på at tiltrække masser af deltagere og skabe synlighed om sporten og vores by. Vi er meget glade for donationen fra Spar Nord Fonden, for den giver mulighed for at tiltrække deltagere fra hele Nordjylland og for at involvere byen i at lave en festival, der giver genlyd i hele landsdelen”, siger Birgit S. Hansen, borgmester i Frederikshavn Kommune.

Tidligere på året sendte Birgit S. Hansen et brev til sine borgmesterkolleger i de andre nordjyske kommuner med en opfordring til at bakke op og give deres borgere med udviklingshandicap mulighed for at deltage i Special Olympics Idrætsfestival i Frederikshavn. Med donationen bliver det nu muligt.

Special Olympics Idrætsfestival
afholdes hvert andet år og er Danmarks største sportsbegivenhed for idrætsudøvere med udviklingshandicap. Special Olympics er anerkendt af IOC og er således den eneste sportsbegivenhed ud over OL, som har ret til at bruge den olympiske ild.

Special Olympics Idrætsfestival 2020 arrangeres i et samarbejde mellem Parasport Danmark og Frederikshavn Kommune. Vi forventer 1.000-1.200 deltagere fra Danmark, Norge, Sverige, Finland, Island, Færøerne og Tyskland. Deltagerne får mulighed for at deltage i følgende idrætsgrene: Atletik, badminton, boccia, bowling, golf, gymnastik, floorball, fodbold, håndbold, ridning og svømning.

Læs mere om Special Olympics Idrætsfestival på hjemmesiden: https://so-if.dk/   

Spar Nord Fonden har fokus på at fremme aktiviteter, der gør en forskel, er ambitiøse og understøtter mennesker, der brænder for det, de gør. Det gør fonden ved blandt andet at prioritere projekter, hvor ildsjæle ved frivilligt arbejde ønsker at skabe noget, der giver glæde og sammenhold for andre.

Med godt 60 millioner kroner understøtter Spar Nord Fonden hvert år cirka 800 projekter og et levende, udviklingsorienteret og oplevende Danmark.

Fællesbillede Special Olympics i Arena Nord kopier

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Special Olympics får 200.000 kr. fra Spar Nord Fonden' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger