Torsdag udkommer Sæbybogen på Kystmuseet i Sæby

Torsdag udkommer Sæbybogen på Kystmuseet i Sæby

23. november 2019 - kl. 8:55 - af

Den sidste torsdag i november udkommer Sæbybogen traditionen tro på Kystmuseet i Sæby.

Kystmuseet er vært med glögg, klejner og god stemning, når Sæby Museums Forening udgiver Sæbybogen.

I denne udgave kan du igen glæde dig til et bredt spekter af historier fra Sæby illustreret med mange stemningsfulde billeder fra museets arkiv. Bogens for- og bagside prydes af billeder fra Rolykke, den markante bygning, der ligger ud til hovedvejen i kanten af Sæbygård skov. Rolykke blev opført i 1892, og var fra 1894 til 1897 forfatteren Gustav Wieds hjem. Efter 1897 indrettede familien Friis fra Agerledet bygningen til sommerpensionat, og udbyggede den med overetagen. Under 2. verdenskrig blev bygningen benyttet af Den Tyske Værnemagt og Gestapo. I midten af 1960’erne overtog Forsvaret bygningen, der i mange år var der hovedkvarter for Hjemmeværnsdistrikt Vendsyssel. I dag er Rolykke igen pensionat.

Blandt bogens artikler kan du blandt andet læse om Gustav Wied og Sæby, hvis liv og virke historiker og museumsdirektør Henrik Gjøde Nielsen har forsket i og skrevet om. Det var Gustav Wied, der gav Rolykke. Her ville han have ‘ro’ til sit arbejde og ‘lykke’ til sin familie. Om han fandt ro og lykke i Sæby og sit liv, kaster artiklen mere lys over. Arnold Andersen vender tilbage til trafikhistorien, og har skrevet om de store forventninger, der var til trafikudviklingen efter 2. verdenskrig. Museumsinspektør Jens Thidemann sætter Herman Bangs beskrivelser af Sæby fra bogen Sommerglæder sammen med billeder af Sæby fra museets fotoarkiv og Sæbybogens grafiker Henrik Bygholm tager læserne med en tur op ad
åen i en billedfortælling om broerne over Sæby Å. Bogen afrundes af knivmager Jens Drejer, der sammen med Vagn Thidemann, fortæller knivenes og knivhåndværkets historie.

Det er igen Sæby Museums Forening, der står for tilrettelæggelsen og produktionen af Sæbybogen, der læner sig op af det flotte layout fra de tidligere bøger i serien, med historiske fotos og fine illustrationer samt en bred variation af artikler med noget af interesse for enhver.

Bogen udgives ved åbent hus på Kystmuseet i Sæby på torsdag den 28. november kl. 15.

Bogen kan efterfølgende købes på museet og i den lokale boghandel. Abonnenter kan afhente bogen på museet.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Torsdag udkommer Sæbybogen på Kystmuseet i Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger