Tandlægeklinik i Sæby tager skridt ind i fremtiden

Tandlægeklinik i Sæby tager skridt ind i fremtiden

16. november 2019 - kl. 12:12 - af

Tandlægeklinikken på Gl. Aalborgvej i Sæby er i fuld gang med at skabe en klinik, som baserer sig på fremtidens udfordringer.

Klinikken hører til den landsdækkende sammenslutning af tandlæger, som går under navnet Oris. I Sæby ejes klinikken af tandlæge Inge Kjær Andersen.

Hele klinikken disponerer, når man får flyttet rundt på de sidste detaljer over 9 klinikrum – 4 af disse blev flyttet med fra Vestergade.

”Det betyder bl.a., at vi kan gøre behandlingerne mere ensrettede og strømlinede – en slags stordrift -, samtidig med, at personale på alle niveauer kan hente inspiration fra den samlede Oris-kæde,” forklarer Inge Kjær Andersen. Faktisk er det muligt, at personale kan søge om et kortvarigt ophold i en af kædens klinikker et andet sted i landet for derigennem at hente inspiration til arbejdet.

Det giver bedre mulighed for indkøb og tilrettelæggelse af vagtplaner og ferier, samtidig med at vidensdeling i hele Oris-kæden udgør et betydeligt element i ordningen, og uddannelsesniveauet kan hele tiden opretholdes på et højt niveau.

Digital scanning
På klinikken kan man nu tage røntgenbillede af en hel kæbe, og noget helt nyt er en digital scanning, som på meget kort tid giver et fuldstændig tydeligt og fyldestgørende billede af patientens tænder, fyldninger m.v., og med en ny sensor kan man på et splitsekund tage røntgenbilleder. Det medvirker til langt mindre stråling end det, der var kendt i ”gamle dage”.

Udvidet service for gangbesværede
I efteråret 2018 blev der taget initiativ til udvidet service for gangbesværede, idet der ved hovedindgangen blev installeret en lift, som har vist sig meget nyttig, og man er ved at gøre klar til at friske op på venteværelset. Desuden ændres kontorfaciliteterne, som med de mange digitale tiltag vil kræve mindre plads fremover.

Også personalerummet shines op, og der vil blive installeret en stor TV-skærm, så man fremover kan afholde såvel interne kurser som mindre arrangementer målrettet patienter i forskellige behandlinger.

Varelageret kan fremover minimeres betydeligt, efter at man er gået over til et system med ”planorder”, som betyder, at man lynhurtigt via en digital indscanning kan rekvirere og bestille nyt materiel hjem til klinikken.

Renholdelse af instrumenter klarer klinikken selv via specialopvask og autoklave (en specialiseret trykkoger til sterilisering af udstyr).

”Vi sigter mod, at vi med de forskellige initiativer kan opnå, hvad man godt kan betegne som en målrettet og strømlinet cyklus, der kan komme såvel patienter som personale til gavn,” påpeger Inge Kjær Andersen.

Kosmetisk tandretning
Inge Kjær Andersen har sine rødder i Sæby. Hun var tidligere ansat i tandlæge Kjeld Gadegaards klinik i Vestergade. Da Gadegaard gik på pension i år 2000, overtog Inge Kjær Andersen klinikken, indtil hun i september 2018 overtog Ole Sloth Andersens klinik på Gl. Aalborgvej og blev en del af Oris-kæden.

Foruden Inge Kjær Andersen beskæftiger klinikken tandlægerne Gülen Kapçak og Hasan Alammouri og som tilknyttet kirurg til bl.a. implantater og vanskelige udtrækninger af visdomstænder Lars Nygaard.

Dertil kommer 4 tandlejere og 9 klinikassistenter og receptionister. Tandplejernes primære opgaver omfatter undersøgelser, tandrensninger, paradentosebehandlinger og enkle, mindre fyldninger.

En af tandplejerne, Kahled ”Kalle” Afzal, er sammen med Inge Kjær Andersen i gang med at videreuddanne sig til at kunne foretage kosmetiske tandretninger, hvor man typisk over få måneder rokerer enkelte tænder til en pænere tandstilling med skinner, så patienten i nogle tilfælde bliver fri for en tandregulering med ”togskinne”.

Tekst: Per Rye
Fotos: Per Rye + Oris-klinik

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Tandlægeklinik i Sæby tager skridt ind i fremtiden' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger