Helle S. Mortensen (S): <br>Gør vi det godt nok!

Helle S. Mortensen (S):
Gør vi det godt nok!

14. november 2019 - kl. 8:06 - af

Redaktionen har modtaget dette indlæg fra byrådsmedlem Helle S. Mortensen (S).

Børn med dysleksi (ordblindhed) har det svært, det har deres forældre også. Det kræver kræver nemlig ekstra ressourcer, når der skal laves lektier og der kan nemt opstå dårlige stemninger, da både børn og forældre er ekstra udfordret. Det er også påvist, at dysleksi kan påvirke børnene på det sociale plan samt på troen på ens egne evner.

Dysleksi kan også påvirke andre fag i skolen, det kan fx. være svært at forstå en matematik opgave, hvis man ikke kan læse opgaven.

Det er vigtigt af børn med dysleksi bliver opdaget hurtigt i vores skolesystem, således de med den rette hjælp og støtte, kan opbygge deres selvtillid igen. Det vil have stor indflydelse på, at børnene oplever at have en god skoledag.

Derfor vil vi Socialdemokrater i Børne- og Ungdomsudvalget have fokus på, om vi i Frederikshavn Kommunes folkeskoler gør det godt nok eller om der er noget vi kan gøre anderledes end vi gør i dag, udtaler Helle Mortensen.

For mig er det vigtigt, at der tidligt bliver taget hånd om de børn der har læse og stavevanskeligheder. Her kan en test for dysleksi have stor betydning, da det kan være en stor lettelse for både børn og forældre at få en “diagnose”. Risikoen for barnet kan ellers være, at omgivelserne bare vil betragte barnet som dumt og dovent. Vi skal som ansvarlige politikere også sikre os, at et barn med læse og stavevanskeligheder får den samme støtte, uanset hvilken skole barnet går på.

“Nogle gange lever sande superhelte i små hjerter, som kæmper store kampe”

En kommentar til “Helle S. Mortensen (S):
Gør vi det godt nok!” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Helle S. Mortensen (S):
Gør vi det godt nok!”

  • God artikel. Jeg håber, at du vil arbejde for, at der bliver bevilget de nødvendige ressourcer til den ekstra indsats, der helt klart er behov for.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Helle S. Mortensen (S):
Gør vi det godt nok!'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger