Sæbynitter rammes af strid mellem YouSee og Discovery

Sæbynitter rammes af strid mellem YouSee og Discovery

6. november 2019 - kl. 15:30 - af

Efter lang tids intens diskussion mellem YouSee og Discovery har YouSee nu meldt ud, at forhandlingerne om udbud af TV-kanaler er brudt sammen. Det betyder, at YouSees TV-seere fra årsskiftet mister adgangen til at se 11 af Discoverys kanaler, som har været mulige at få adgang til via YouSee.

Det vil i høj grad også berøre en masse sæbynitter, som i dag er kunder hos Sæby Antenneforening. Antenneforeningen har nemlig indgået aftale med YouSee om, at man modtager TV-signaler herfra i 2019, 2020 og 2021.

De kanaler, som umiddelbart vil forsvinde fra YouSees sendeflade, er kanalerne 4, 5, 6 og 9 samt Animal Planet, Eurosport 1 + 2, Discovery, Discovery Science, TLC samt Investigation Discovery. Straks vil mange jo nok udbryde: Jamen 5-eren er jo der, hvor Danmarks fodboldlandskampe vises. Ja, rigtigt!

YouSee har nu meldt ud, at man har følt sig nødsaget til at varsle sine kunder om, at Discovery Networks’ kanaler ikke vil være at finde i YouSees pakker fra nytår – heller ikke i de såkaldte ”bland selv-pakker”.

”Desværre har vi endnu ikke kunnet finde en løsning, der både sikrer en fornuftig pris og mere valgfrihed til vores kunder,” lyder det fra YouSees adm. direktør Jacob Mortensen i en pressemeddelelse.

Han forsikrer dog, at YouSee vil gøre alt for at arbejde videre på, om der ind i 2020 måske alligevel kan findes en aftale.

Vil ikke hæve priserne
En af grundene til sammenbruddet er, at YouSee hverken vil eller kan blive ved med at hæve priserne på faste pakker med indhold, som bliver set mindre og mindre.

”Selv om danskernes seervaner har ændret sig, og der er færre til at være med til at betale for kanalerne, er der fortsat en tendens til, at kanalejerne hvert år forventer højere betaling for deres kanaler. Denne tendens har skabt en negativ spiral af prisstigninger og kundeafgang,” udtaler Jacob Mortensen.

Han tilføjer, at YouSee ønsker, at koncernens kunder har adgang til alle vigtige sportsbegivenheder. Men ved forhandlingerne bliver man ofte mødt med krav om, at hvis YouSee vil have kanaler med vigtige sportsrettigheder i pakkerne, så skal man også tage en række andre kanaler med i købet.

Lang afstand mellem parterne
Der synes helt klart at være lang afstand om enighed de to TV-udbydere imellem.

Efter at YouSee udsendte information til sine kunder, har Discovery Networks fulgt op med en konklusion om, at YouSees adfærd er groft konkurrenceforvridende og diskriminerende. Discovery finder, at YouSees kunder har været holdt hen i uvished indtil i dag.

”Realiteten er, at YouSee efter vores opfattelse ganske enkelt bruger deres dominerende markedsposition til at forsøge at skubbe os ud af det danske tv-marked. Vi har den seneste måned genoptaget forhandlingerne med YouSee i håb om at lande en aftale. Men YouSee har i deres tilbud gjort det meget klart, at de ikke ønsker at betale for vores indhold på rimelige og ikke-diskriminerende vilkår”, siger Christian Kemp, som er adm. direktør i Discovery Networks Danmark.

Discovery slår fast, at der stadig er mulighed for de mange YouSee-kunder til også i fremtiden at kunne se Discoverys 11 tv-kanaler og dermed også fremover vil kunne se både det danske landshold og OL i Tokyo i 2020. Det kræver bare, at de skifter tv-distributør!

Håber på opfølgning
Sæby Avis håber ved først givne lejlighed at kunne følge op på ovennævnte artikel – bl.a. med en kommentar fra Sæby Antenneforening.

Sæby Antenneforening skriver på sin hjemmeside, at foreningen blev stiftet den 25. marts 1981, og den dækker i dag stort set hele Sæby by. Den 1. januar 2018 var der ca. 3.800 medlemmer, og der er således tale om en meget høj tilslutningsprocent.

Link til YouSee’s pressemeddelelse:
https://tdcgroup.com/da/news-and-press/nyheder-og-pressemeddelelser/2019/11/yousee-og-discovery-naar-ikke-at-faa-ny-aftale-paa-plads-til-aarsskiftet13582592

Link til Discovery Networks udmeldinger:
https://presse.discoverynetworks.dk/pressweb/5b6aaf2ff2bcd/post/discovery-yousees-adfaerd-er-staerkt-konkurrenceforvridende-og-d

Link til Sæby Antenneforening:
http://www.saebyantenneforening.dk/Cms/

Tekst: Per Rye

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæbynitter rammes af strid mellem YouSee og Discovery' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER