500.000 kroner til studerende i Frederikshavn kommune

500.000 kroner til studerende i Frederikshavn kommune

5. november 2019 - kl. 14:28 - af

Roblon Fonden har stiftet en ny uddannelsespris, der hædrer studerende på de videregående uddannelser i Frederikshavn kommune. Over de næste fem år vil de uddele en halv million kroner. Modtagerne bliver hædret ved det årlige Vækst og Vilje arrangement i Det Musiske Hus.

Til januar næste år vil spotlightet på scenen i Det Musiske Hus rette sig mod fire studerende, der bliver hædret med 25.000 kroner hver, som de første modtagere af Roblon Fondens Uddannelsespris. Samlet set giver fonden en halv million kroner til studerende på de videregående uddannelser på MARTEC og EUC Nord over de næste fem år.

Min far havde en stor interesse for og kærlighed til sit lokalsamfund, så det ville glæde ham meget, at vi nu indfører denne pris med fokus på at hædre studerende i Frederikshavn kommune. Vi ønsker at anerkende og fremhæve den særlige indsats hos unge, som kommer til at udgøre en vigtig del af fremtidens arbejdskraft, som vi meget gerne ser bliver i vores område og hos vores lokale virksomheder, siger Nina Schou, der sidder i Roblon Fondens bestyrelse og er datter af nu afdøde Erik Schou, stifter af Roblon A/S i 1957 og Roblon Fonden i 1997.

Roblon A/S har fortsat sit hovedkontor i Frederikshavn, hvor de udvikler kabler og fiberløsninger til industrien world wide. Roblon A/S er Frederikshavns eneste børsnoterede selskab.

Dygtige unge er fremtidens arbejdskraft
Roblon Fonden har allerede et legat til unge med tilknytning til Vendsyssel med henblik på videreuddannelse i udlandet. Den nye Roblon Fondens Uddannelsespris hædrer studerende, som har udmærket sig enten fagligt eller i form af iværksætteri og entreprenørskab.

Som alle andre virksomheder er Roblon drevet af dygtige, dedikerede medarbejdere. Fremtidens arbejdskraft er de unge mennesker, som uddanner sig, engagerer sig og dygtiggør sig inden for deres felt. Dem ønsker vi at hædre. Ved at kæde prisen sammen med Vækst og Vilje arrangementet ønsker vi at vise de unge, at der er mange spændende virksomheder lokalt her i vores område, hvor de kan få deres karriere, siger Kim Müller, teknisk direktør hos Roblon A/S og del af Roblon Fondens bestyrelse.

De studerende bliver hædret ved Vækst og Vilje arrangementet, hvor Frederikshavn Erhvervsråd også kårer årets iværksætter og vinderen  af hovedprisen Vækst og Vilje Erhvervsprisen. Karl Erik Slynge, formand for Frederikshavn Erhvervsråd, hilser den nye uddannelsespris velkommen.

– Vi er meget taknemmelige for Roblon Fondens flotte initiativ, som sætter fokus på vigtigheden af uddannelse. Danmarks konkurrenceevne afspejler sig i et relativt højt uddannelsesniveau i forhold til de lande, som vi konkurrerer med, som giver os en styrkeposition. Vi ser derfor frem til at være med til at hylde studerende i vores lokalområde, som har dygtiggjort sig og gjort en særlig indsats, siger Karl Erik Slynge.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '500.000 kroner til studerende i Frederikshavn kommune' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger