Debatindlæg: <br>Luksus død

Debatindlæg:
Luksus død

3. november 2019 - kl. 13:47 - af

Regionsrådsmedlem Henrik Buchhave (V) har skrevet dette indlæg.

Forleden aften deltog jeg i en mindegudstjeneste i Abildgaard Kirke i Frederikshavn. Tjenesten var arrangeret af Hospice Vendsyssel, for at mindes de mange som har afsluttet livet der, i det forgangne år. 137 navne blev læst op, og der blev tændt et lys for hver enkelt af dem. Kirken var stuvende fuld af pårørende, og mange kneb selvfølgelig en tåre, i mindet om den de savnede.

Dagen før, skulle vi i regionsrådet godkende en ny driftsoverenskomst, for det nye Hospice Vangen i Nr. Sundby. En beslutning der umiddelbart kunne tænkes at være ligetil, i det hospicet allerede er taget i brug.

Alligevel affødte det en debat, om hvorvidt et hospice overhovedet er en rimelig ting, da det jo ikke er alle der kan få det tilbud. Særligt den socialistiske side af salen, har det lidt anstrengt med hospice ideen. En enkelt stod enda op, og meddelte at vedkommende da godt kunne ønske sig sådan en luksus død!

Den lader jeg lige stå lidt…

Jeg er helt sikker på, at ikke én eneste af de pårørende der deltog i førnævnte gudstjeneste, synes deres kære fik en luksus død.

Jeg tror og håber de føler, at deres kære fik en afslutning på livet, så nænsomt, som det overhovedet var muligt. At den døendes smerter var dæmpet så meget som muligt, og at personalet gjorde alt, hvad der stod i deres magt for at hjælpe og trøste.

Mange bruger ordet, en værdig død. Jeg mener ikke man kan tale om en værdig død, men man kan tale om et værdigt liv og en værdig pleje af den døende, og det mestrer de til fulde på Hospice.

Ingen patienter kommer på hospice efter eget ønske, og man kan heller ikke betale sig til at komme der. Alle bliver visiteret af de paliative læger, og da der kun er 24  hospice pladser i hele regionen, så bliver der visiteret benhårdt. Det er kun de absolut dårligste patienter, som tilbydes denne specialiserede behandling.

Så i stedet for at være misundelig over, at din bedstemor ikke fik tilbudet, så glæd dig hellere over at hun ikke var så syg, at det var nødvendigt.

Personalet på Hospice fortjener al den ros de kan få, for den indsats de yder, både for den døende, men også for de pårørende.

Så selv om jeg har meget stor respekt for det arbejde de udfører, håber jeg ikke at jeg skal dø så syg, at det kommer til at ske på Hospice.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Debatindlæg:
Luksus død'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger