Nyt vandløb ved Strandager-udstykning i Sæby

Nyt vandløb ved Strandager-udstykning i Sæby

2. november 2019 - kl. 0:54 - af

Frederikshavn Kommune har givet tilladelse efter vandløbsloven til etablering af nyt vandløb ved Strandager-udstykning i det nordlige Sæby. Der etableres samtidigt drænledninger, som har udløb i det nye vandløb. Vandløbet samt dræn etableres på matriklen Frederikshavnsvej 101A i Sæby.
Tilladelsen er samtidigt meddelt efter om vandløbsregulering og vandløbsrestaurering mv.
Vandløb samt dræn etableres for at bortlede trykvand fra bakken vest for udstykningen og skal dermed sikre imod forhøjet grundvandsstand.
Frederikshavn Kommune har samtidig truffet afgørelse om, at projektet ikke er omfattet af krav om miljøvurdering i medfør af lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter.

Vandløbet på grøften bliver 1-2 meter under terræn. Vandløbet anlægges, så det svinger sig igennem området. Røret, der lægges, hvor vejen krydser vandløbet, etableres med en femtedel af diameteren under grøftens bund. Drænledningerne lægges med en dybde, så udløb er mindst 20 cm over grøftens bund.

Arealet ligger 560 m fra Natura 2000-område nr. 4 Hirsholmene, havet vest herfor og Elling Å`s udløb. Projektet vurderes ikke at være til ugunst for de arter og naturtyper, der er på udpegningsgrundlaget for området. Frederikshavn Kommune vurderer derfor, at det ansøgte projekt har en neutral effekt på levesteder samt yngle- og rasteområder for de nævnte arter.

Link, hvor hele tilladelsen kan nærlæses:
https://frederikshavn.dk/media/11827/271119-tilladelse-til-etablering-af-nyt-vandloeb.pdf

Tekst: Per Rye

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nyt vandløb ved Strandager-udstykning i Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER