Skoleskibet Danmark skal med til OL i Tokyo

Skoleskibet Danmark skal med til OL i Tokyo

28. oktober 2019 - kl. 8:07 - af

Folketingsmedlem Bjarne Laustsen (S), har skrevet dette indlæg.

Skoleskibet Danmark stævner næste år ud på to togter. Det er i hvert fald det mål jeg arbejder hårdt for at omsætte i praksis. Det handler om at bevilge MARTEC ti mio. kr. ekstra, således at skoleskibet kan komme på et ekstra togt i 2020, nemlig til OL i Tokyo.

Jeg håber der bliver afsat de tilstrækkelige midler på finansloven for 2020 til ét togt, men jeg ved, at uddannelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen vil se positivt på, at skoleskibet kan komme ud og sejle med elever hele to gange ligesom det andet skoleskib, Georg Stage. Det vil være gode nyheder både for Nordjylland og for de elever, der nu kan se frem til en uddannelse til i det maritime Danmark.

Tidligere i år sendte MARTEC i Frederikshavn en ansøgning til styrelsen for institutioner og uddannelsesstøtte under uddannelses- og forskningsministeriet om at yde en bevilling til Skoleskibet Danmark til to togter i lighed med Skoleskibet Georg Stage. Derefter har der været en dialog med styrelsen, der formentlig vil give det fine resultat, at vi får sendt endnu 80 elever på togt med skoleskibet. Ruten vil blive denne: Danmark-Panama-Hawaii-Tokyo-USA’s vestkyst. Derfra skal Skoleskibet Danmark sejle retur via Panama-Den mexicanske Golf, USA’s østkyst-Danmark.
Det kan kun blive et stort øjeblik, når et af verdens største sejl- og skoleskibe lægger til i Tokyo og viser de danske farver under OL som repræsentant for hele Danmark, når gæster fra alverdens lande kommer til for at se sportsfolkene dyste på topniveau. Vi må nemlig ikke glemme, at Skoleskibet Danmark i sig selv på hele togtet kommer til at repræsentere både Danmark og det blå Danmark, som giver os så meget at være glade og stolte af.
Danmark – altså skoleskibet – giver nemlig eleverne en maritim uddannelse, som fører direkte til job i Det blå Danmark. Det er med til at fastholde Danmark som verdens femte største maritime nation, så pengene er ikke bare givet godt ud – de kommer mange gange ind igen i form af skat og eksportindtægter. Jeg synes det vil være et stor øjeblik at kunne sige til elever i Det Blå Danmark, at de nu kan få endnu et eventyrligt togt derud øst for Suez, hvor de Ti Bud ikke gælder.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Skoleskibet Danmark skal med til OL i Tokyo' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger