V: Trist med nej til landsbystøtte i 2019!

V: Trist med nej til landsbystøtte i 2019!

26. oktober 2019 - kl. 9:19 - af

Venstre ønskede at tage imod statens tilskud på 1,1 mio. kr. til landsbyudvikling i indeværende år.
Socialdemokratiet og Konservative Peter E. Nielsen vendte desværre tommelfingeren nedad på Økonomiudvalgsmødet i denne uge.

Godt nyt fra staten – men ”nej tak”:
I maj måned fik Frederikshavn Kommune en glædelig nyhed: Staten ville dele flere penge ud til landsbyudvikling.

Puljen til landsbyfornyelse (nedrivningspuljen) var nemlig sat op og Frederikshavn Kommune var tildelt et ekstra tilskud på 1,1 mio. kr.

”Dem ville vi gerne have taget imod. Det er sjældent, at man siger ”nej tak” til pengegaver, når de samtidig er en gave til vores opland.” siger Mette Hardam, gruppeformand (V), som undrer sig over, at sådan en ”ekstra gave” ikke har været behandlet politisk før Venstre satte det på dagsordenen i denne uge.

Frederikshavn Kommune skulle matche beløbet med 1,1 mio. således der blev 2,2 mio til landsbyudvikling ekstra i 2019. Venstre har peget på ”pulje til prioritering i by og opland” som finansiering, hvor der pt. er u-forbrugte midler fra tidligere år på næsten 7 mio. kr.
”Den pulje er anlægsmidler, som er tiltænkt netop oplandet. Derved går det ikke ud over serviceniveauet, hvis vi siger ja til øget landsbystøtte. Det er brandærgerligt, men vi må konstatere at flertallet ser anderledes på landsbyudviklingen, selvom vi synes det var vanskeligt at argumentere for, at udvalget ikke skulle sige ja til denne ekstra pose penge.” Siger Mette Hardam og understreger at der er nedrivningsklare bygninger ligesom der er behov for udviklingsprojekter i oplandet fx byfornyelse.

Mere end nedrivning
Landsbypuljen har nemlig et langt bredere sigte end den gamle ”nedrivningspulje” – med andre ord, er den nye pulje meget andet end nedrivning. Puljen kan ud over nedrivning, anvendes til istandsættelse af forsamlingshuse, indretning af byrum, områdefornyelse mv.

”Så denne landsbypulje kunne komme mange af vores landsbyer til gavn. Det er ærgerligt for dem, at vi ikke kunne overtale den Socialdemokratiske gruppe og Peter E. Nielsen” siger Mette Hardam.

”Jeg synes, det er tid til, at Distriktsudvalget igen kommer på banen, og sætter kursen og definerer hvordan de ønsker puljen udmøntet i forhold til nedrivning og genopbygning” slutter Mette Hardam.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'V: Trist med nej til landsbystøtte i 2019!' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER