Borgmesteren: Sådan prioriterede vi

Borgmesteren: Sådan prioriterede vi

26. oktober 2019 - kl. 12:29 - af

I uge 42 indgik 27 ud af byrådets 29 medlemmer et budgetforlig. Ovenpå indgåelse af budgetforlig er der altid nogen tilfredshed, undren og utilfredshed.

Kommunens budget er på ca. 4 mia. Vi har mange hundrede opgaver og omkostningssteder. Meget er SKAL-opgaver med lov og retskrav for borgerne, og ca. 80 procent af vores budget er lønninger.

Jeg har, i de år jeg har været borgmester, kørt budgetprocessen efter: jeg lytter og samler. Det betyder, at der kan ses mange aftryk fra de partier, der vil være med men også, at vi budgetejere skal sluge nogle kameler og bøje os mod hinanden. Et bredt forlig er absolut det bedste for kommunen. Det sikrer stabilitet og mere sikker hånd fra byrådet.

Sådan prioriterede vi: børne- og ungdomsudvalgets familieområdets tilføres yderligere 10 mio., og børneområdet skånes for at spare en procent som andre områder, arbejdsmarkedsudvalget tilføres yderligere 30 min., socialområdet (ældre og handicapområdet) tilbageføres 5 mio af deres 10,7 mio besparelse ligesom værdighedspengene fra staten 14,8 mio bliver på ældreområdet (de kunne komme i kassen eller bruges på andet). Vi prioriterer psykiatri med penge til Grøn omsorg, sårbare unge og Fontænehuset. Vi sætter penge af til asfalt og oprensning Åer og vandløb. Vi prioriterer de tre lystbådehavne Sæby, Skagen, Ålbæk, (toiletter, renovering mm), vi sætter flere penge af til Distriktsudvalget, penge som skal ud til de 26 oplandsbyer. Vi afskaffer rullende skolestart, og pengene følger med. Vi indbetaler nogle dyre lån, som betyder, at vi får nogle penge som skulle være brugt til afdrag til rådighed til drift af vores områder. Det er klogt. Ligesom det er klogt, at vi fortsat styrer efter måltal, så vi ikke kommer under administration, som vi var tæt på for 6 år siden. Vi lever, som vi har råd til, og vi laver realistiske budgetter med stabilitet og balance som pejlemærker.

Nu har jeg nævnt nogle af vores prioriteringer. Der er mere. Interesserede kan efter vedtagelse 4. december se det hele på kommunens hjemmesiden. Eller ring/skriv. Jeg tager altid telefonen.

Når vi prioriterer indenfor en stram økonomi, er der ting, der ikke kommer med. Det er mit og byrådets ansvar at stå på mål for det og ikke rygsvømme og have travlt med at undsige men stå op sammen og forklare og forsvare. Vi er valgt af borgerne – for borgerne. Og det er mit job at sidde for bordenden og styre igennem, og det betyder både nej og ja – ja er rarestes men ikke altid muligt, og det ved jeg, borgerne, erhvervet og fagbevægelsen er klar over.

Tak for samarbejdet til de ansvarlige partier. Og tak til borgere for konstruktiv kritik og ideer. Vi bliver nødt til at stå sammen om denne skønne kommune. Ingen andre gør det for os. Vi kæmper videre.

Med venlig hilsen
Birgit S. Hansen
Borgmester

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Borgmesteren: Sådan prioriterede vi' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger