EUC Nord står i spidsen for bæredygtighedsprojekt

EUC Nord står i spidsen for bæredygtighedsprojekt

25. oktober 2019 - kl. 8:07 - af

Gennem projekt om bæredygtighed skal EUC Nord være med til at få flere piger til at tage teknisk/naturvidenskabelige uddannelser.

– Projekt hedder officielt ’Bæredygtige overgange, bæredygtige løsninger’, og formålet er at motivere folkeskoleelever – og særligt piger – til at blive engagerede i at udvikle produkter og løsninger, der kan skabe en mere bæredygtig fremtid  – og blive motiverede til at gå i gang med en STEM-uddannelse (science, technology, Engineering and Mathematics), fortæller udviklingschef hos EUC Nord, Charlotte Bisbjerg Nielsen. Hun er tovholder på projektet, som også har deltagelse af AMU Nordjylland, EUC Nordvest og Erhvervsskolerne i Års. Projektet finansieres gennem EU’s Socialfond og beløber sig til kr. 4.447.100 , og skal gennemføres over en 3-årig periode.

– Vi mangler stadig piger på STEM-uddannelserne, og det gælder både for erhvervsskolerne og gymnasierne. Det er blevet bedre gennem de sidste år, men hvis vi skal imødekomme samfundets behov for håndværkere, ingeniører, dataloger, teknikere, montører osv. så bliver vi simpelthen nødt til at få flere piger på banen. Og netop bæredygtighedsperspektivet har i højere grad pigernes bevågenhed end de mere traditionelle projekter i de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser. Her er et brændvarmt emne, som kan være en meget meningsfuld indgang til de tekniske fag for pigerne, fortsætter en entusiastisk Charlotte Bisbjerg Nielsen, der tydeligvis brænder for projektet.

Henvendt til grundskolen
Projektet skal udvikle forløb og valgfag til folkeskolen, FGU og efterskolerne. Forløbene skal gennemføres af lærere, men også med deltagelse af elever, som rollemodeller,  fra vores uddannelser – og det hele skulle gerne kommunikeres ud til de unges netværk gennem sociale medier. Projektet starter efter med planlægning her i vinter, og skal kunne gennemføre aktiviteter efter sommerferien 2020. Projektet bliver gennemført i et tæt samarbejde med de andre deltagende skoler og de grundskoler, som man kommer til at besøge i løbet af de kommende 3 år.

Flere projekter på vej hos EUC Nord
Yderligere er EUC Nord kommet med i et andet projekt, som hedder ’Vejen til erhvervsfaglig uddannelse og vækst (Midt/Nord).’ Dette projekt har til formål at øge andelen af ufaglærte, som løftes til et faglært niveau. Projektet tager udgangspunkt i en opsøgende indsats blandt små og mellemstore virksomheder, særligt i brancher, hvor STEM-kompetencer er efterspurgte.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'EUC Nord står i spidsen for bæredygtighedsprojekt' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger