Ejer Bavnehøj har nu direkte rødder bagud til Sæby

Ejer Bavnehøj har nu direkte rødder bagud til Sæby

24. oktober 2019 - kl. 10:42 - af

Sådan skriver Jørn Johansen i en pressemeddelelse til saebyavis.dk.

Han begynder: “Jeg er barnebarn til stifteren af Ejer Bavnehøj. Det har taget mig lang tid at efterforske for at kunne sige dette. Min egen far har aldrig fortalt noget om sin far, Harald Viggo Johansen fra Hobro.

Måske kun at han var lærer og organist i Hobro. Men jeg arvede 3 billeder og en dødsattest af denne H.V. Johansen, da min egen far døde. Disse 3-4 ting lå i min skuffe i mange år. Men da TV serien “1864”, skrevet af Ole Bornedal, dukkede op på skærmen, kom jeg til at se, at min farfar var født det herrens år 1864.

Det vakte min interesse, så jeg prøvede at skrive hans navn, fødselsdag og år på min pc. Pludselig dukkede der en hel del op om en lærer Johansen fra Hobro, som var stifter af Ejer Bavnehøj.

Det hele var skrevet på Ejer Bavnehøjs venners hjemmeside og mange oplysninger passede, også det at han havde været lærer og organist i Hobro fra 1894 til 1921.

Efter et stort research arbejde stod det klart, at det var min farfar, der her var tale om.

Hver gang jeg satte mig ved min pc, fandt jeg flere ting om min farfar og det store arbejde, han havde lagt i at få fredet området omkring Ejer Bavnehøj og at gøre det offentligt. Megen tid kom jeg til at bruge på dette. Jeg var lige flyttet til Sæby og kendte kun mine genboer Lindy og Grethe. Jeg begyndte at skrive om denne lærer fra Hobro. Bogen kom til at hedde: “BØRN AF RINGSTED”, for jeg fandt frem til, de var 3 søskende alle opvokset i Ringsted.

Jeg er nu i gang med min bog nr. 2, for den ældste bror, fandt jeg ud af, var storbygmester i Ringsted. Han byggede flere store og imponerende bygninger i Ringsted omkring 1880’erne. Mest imponerende bygning er Ringsted Børs.

Men for at komme ud og tale med andre meldte jeg mig som frivillig i Nellemanns Have. Her fik jeg både motion (havearbejde er hårdt, det ved vi alle) og den glæde at møde andre mennesker. Som redaktør for Nellemanns Haves Venner forventer jeg mig meget fremover, og jeg glæder mig altid til, at vi får en snak mellem paradistræerne”.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ejer Bavnehøj har nu direkte rødder bagud til Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER