Nordjyske Bank med flot kvartalsregnskab

Nordjyske Bank med flot kvartalsregnskab

23. oktober 2019 - kl. 9:36 - af

Nordjyske Bank og Ringkjøbing Landbobank, der tilsammen er Danmarks sjette største bank, har i dag offentliggjort sit regnskab for de første 3 kvartaler af 2019. Regnskabet viser, at banken fortsætter sin fremgang og at basisindtjeningen for de første tre kvartaler af 2019 nåede et nyt rekordniveau på 1.586 millioner kroner mod 1.500 millioner kroner året før:

– Det er dejligt, at vi kan fortsætte den positive udvikling, og nu forrenter egenkapitalen med 17,5 procent før skat. Dermed fortsætter vi med at leve op til den tillid, som aktionærerne har vist os før, under og efter fusionen, som blev en realitet i juni 2018, siger bankdirektør Claus Andersen og fortsætter:

– Kunder og medarbejdere har en meget stor andel i, at vi er nået så langt på så kort tid. Hos medarbejderne er der blevet trukket et stort læs både i andet halvår af 2018 og i de første 3 kvartaler af i år, og alle har bakket op om at løse de mange opgaver som følge af fusionen. Samtidig er vi begunstiget af, at rigtig mange kunder har valgt at øge deres forretningsomfang med banken, ligesom de har haft lyst til at anbefale os til andre. Dette er vi naturligvis glade for.

De første 3 kvartaler af 2019 har således været præget af stor kundetilgang og travlhed med at servicere både nuværende og nye kunder. Ikke mindst har den fortsat rekordlave rente, givet rigtig mange kunder mulighed for at omlægge deres realkreditlån. Dette har resulteret i et meget højt aktivitetsniveau i banken:

– Omfanget af låneomlægninger har slået alle rekorder, og personligt glæder jeg mig over de mange nordjyder, der på den måde har sikret sig et boliglån til en meget lav og fast rente mange år ud i fremtiden. Det giver en soliditet i privatøkonomien, som vi ikke har set magen til tidligere. Derfor har vores rådgivere prioriteret det meste af deres tid til at hjælpe både eksisterende og nye kunder med at omlægge deres lån, mens mulighederne har været gunstige, fortsætter Claus Andersen.

Nordjyske Bank og Ringkjøbing Landbobank fik i regnskabet for de første 3 kvartaler af 2019 et resultat før skat på 960 millioner kroner mod 752 millioner kroner i samme periode i 2018. Med baggrund i det høje aktivitetsniveau og den store kundetilgang opjusterede banken den 3. oktober 2019 forventningerne til årsresultat for 2019. Forventningerne til resultatet før skat blev forhøjet fra 900-1.200 millioner kroner til intervallet 1.125-1.275 millioner kroner.

Claus Andersen forventer, at bankens høje aktivitetsniveau vil fortsætte også i 4. kvartal. Det lave renteniveau kan give flere kunder mulighed for en fordelagtig omlægning af deres boliglån, men boligrådgivningen må aldrig stå alene. Bankens rådgivere vil derfor altid have fokus på kundernes samlede økonomi herunder rådgivning om pension, investering og forsikringer. Aktiviteten på boligområdet kan derfor være med til at øge aktiviteten på andre af bankens forretningsområder.

 

 

 

 

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nordjyske Bank med flot kvartalsregnskab' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER