Ja til at etablere to søer mellem Voersaa og Asaa

Ja til at etablere to søer mellem Voersaa og Asaa

23. oktober 2019 - kl. 8:19 - af

Frederikshavn Kommune modtog i marts i år en ansøgning om en række af naturforbedrende tiltag i forbindelse med et naturpleje- og genopretningsprojekt ved Østkystvejen 416 midt mellem Voersaa og Asaa.

Projektet er et samarbejde mellem Voersaa Borgerforening, Voersaa Fiskerleje og en række lodsejere. Projektet har til formål at retablere og pleje en række områder med kystnatur omkring Voer Ås udløb og strandengene syd herfor. Ejer ønsker at anlægge to søer af 150-400 m2.

Arealet ligger i Natura 2000-område. Projektet vurderes ikke at være til ugunst for de arter og naturtyper, der er på udpegningsgrundlaget for området. Frederikshavn Kommune vurderer, at projektet vil have en neutral effekt på levesteder samt yngle- og rasteområder for dyre- og plantearter omfattet af EF-habitatdirektivet. Dette tilskrives, at projektet vurderes ikke at medføre nogen ændring i naturtilstanden af nærliggende naturarealer.

Tilladelsen til anlæg af søen gives på nedenstående vilkår. Det betyder bl.a., at søerne anlægges i fastlagte områder. Søerne må ikke etableres ved brug af membran, og der må ikke skabes direkte forbindelse til vandløb eller dræn, og der skal holdes en afstand på mindst 10 m. Der må ikke køres i beskyttet natur under arbejdet, og der må ikke udplantes vand- eller sumpplanter. Der skal endvidere holdes en afstand på mindst 10 m til skel.

Link til kommunens tilladelse:
https://frederikshavn.dk/media/11799/191019-lzt_oestkystvejen-416_9340-asaa.pdf

Tekst: Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ja til at etablere to søer mellem Voersaa og Asaa' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER