Godt i gang med rollen som forælder

Godt i gang med rollen som forælder

11. september 2019 - kl. 15:52 - af

Frederikshavn Kommunes tilbud ”Godt i Gang” er et forløb for alle førstegangsforældre, der har lyst til at møde andre i samme situation og få nyttig viden om barnets udvikling.

I Familiehuset i Frederikshavn er fem førstegangsforældre og deres fem små børn samlet i et par timer, hvor både relationer, barnets udvikling og alle de spørgsmål, som man nu kan have, når ens barn er lige omkring fem måneder gammel, er på programmet.

– Vi har et fast program til hvert mødegang, men der er også god plads til hvad end, der fylder hos familierne. Det er vigtigt, at man får noget ud af at være med her – både viden, erfaringer fra hinanden og et socialt fællesskab, fortæller Tina Buchhave Nielsen, der er sundhedsplejerske i Frederikshavn Kommune.

Godt i Gang er et gratis kommunalt tilbud, som alle førstegangsforældre – både mødre og fædre – kan benytte sig af. Tilbuddet forløber over 10 gange og foregår som gruppemøder, der starter under graviditeten og slutter, når barnet er halvandet år gammel.

– For os er det vigtigt, at vi kan tilbyde alle forældre en god start på den nye tilværelse. Derfor er det også noget, vi prioriterer rent økonomisk – alle har ret til den bedste start på tilværelsen; både børn og forældre, siger Christina Lykke, som er formand for Sundhedsudvalget.

Er man førstegangsforældre, kan man kontakte sin jordemoder eller sundhedsplejen og melde sig på et hold.

En stund i fællesskab

Blandt de fremmødte til mødegang fem er der stort fokus på både de sociale relationer – for venskaber og familieforhold ændrer sig, når man får et barn – men også på barnets udvikling. Samtidig er der tid til en hyggesnak, mens de mindste deltagere indtager deres frokost.

– Jeg synes, at det bedste, man får ud af møderne, er det sociale. At man møder andre, der er i samme situation som en selv. Det er meget rart at kunne vende faglige spørgsmål med hinanden og med konsulenterne, lyder det fra en af dagens deltagere, som er afsted med sin datter.

Der skal nemlig være plads til deltagernes spørgsmål, hvorfor der lige netop til denne mødegang også er en del fokus på grød og interaktioner med barnet.

– Det er virkelig rart at have adgang til fagpersoner på den her måde. Så kan man få vendt nogle af de spørgsmål, som alle på de sociale medier har en holdning til, men hvor man egentlig har behov for et professionelt svar, siger en anden deltager.

Plads til alle

Til mødet i dag er der kun mødre til stede, men også fædre kan få meget ud af Godt i Gang, understreger dagens familiekonsulent. Deltagelsen fra fædrene er af stor betydning.

– Til flere af vores møder deltager begge forældre og det giver noget virkeligt godt. For fædrene har måske lidt anderledes spørgsmål end mødrene, og her møder de andre fædre og fagpersonale, som er klar til at give svar, råd og sparring, fortæller Søren Moldt Olesen, der er familiekonsulent ved Familiehuset.

Hver mødegang styres af en familiekonsulent og en sundhedsplejerske, der holder et oplæg og er klar til at rådgive, hvis forældrene har spørgsmål. Derudover ses flere af gruppemedlemmerne privat i forældergrupper, hvor de for eksempel tager til babysvømning eller ud for at spise frokost sammen.

– Vi håber jo, at så mange som muligt har lyst til at benytte sig af tilbuddet. Det er gratis, alle førstegangsforældre kan deltage og så er det bare en god mulighed for både at lære mere om barnets udvikling og selv få et godt netværk blandt andre, der også oplever, hvor livsomvæltende det er at blive forældre, siger Christina Lykke.

Venter du dit første barn, kan du tilmelde dig Godt i Gang på Frederikshavn Kommunes hjemmeside.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Godt i gang med rollen som forælder' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER