Danish Crown i Sæby slipper for fyringer

Danish Crown i Sæby slipper for fyringer

28. juni 2019 - kl. 13:29 - af

Priserne på slagtegrise er lige nu de højeste siden 2013, men alligevel har Danish Crown markant færre grise til slagtning end ventet. Derfor reduceres kapaciteten på slagteriet i Horsens, fortæller Danish Crown i en pressemeddelelse.

– Det er en rigtig træls situation. Vi så en lille stigning i leverancerne af slagtesvin gennem 2018, men siden nytår har vi oplevet et fald på omkring fem procent i forhold til sidste år. Derfor er det nu nødvendigt at tilpasse kapaciteten, og vi kommer efter alt at dømme til at sige farvel til omkring 175 medarbejdere, siger Per Laursen, der er produktionsdirektør i Danish Crown Pork.

Hen over sommeren vil antallet af slagtninger i Horsens blive reduceret fra omkring 100.000 til cirka 85.000 grise om ugen. At tilpasningen rammer Horsens skyldes først og fremmest, at Horsens hver eneste dag slagter flere grise, end medarbejderne kan nå at forarbejde. Derfor køres tusindvis af delstykker dagligt fra Horsens til andre Danish Crown-slagterier i Danmark, som i stedet står for at skære kødet ud efter kundernes ønsker.

– For en virksomhed som Danish Crown handler det hele tiden om at have et så effektivt setup som muligt. I det her tilfælde kan vi ved at gå ned i kapacitet i Horsens opnå en mærkbar reduktion i omkostningerne. Det er dog mindst lige så vigtigt, at vi med den her model bevarer muligheden for at skrue op for antallet af slagtninger igen, for vi har en tro på, at vi allerede i efteråret vil se en stigning i tilførslerne af grise fra vores ejere, siger Per Laursen.

Flere grise – men for mange eksporteres 
Nedgangen i tilførslerne til Danish Crown skyldes, at en del andelshavere i forlængelse af tørken sidste sommer er stoppet med at have slagtegrise for at undgå at købe dyrt foder. Sideløbende er eksporten af danske smågrise, der sendes til opfedning og slagtning i først og fremmest Tyskland og Polen, fortsat med at stige.

– Kombinationen af færre slagtegrise og større eksport af smågrise har desværre konsekvenser for os og vores medarbejdere her og nu. Hvis vi skal holde grisene hjemme i Danmark, så skal vi levere en afregning, der gør det attraktivt at fede grise op i Danmark. Vores strategiske mål er at kunne betale vores ejere 60 øre mere pr. kilo grisekød end gennemsnittet i de sammenlignelige europæiske lande. På den front går det nu fremad efter en længere periode, hvor vi har haltet efter, siger Jais Valeur, der er Group CEO i Danish Crown.

Ud over Horsens tilpasses kapaciteten også på slagteriet i Herning, men her er det forventningen, at personale nedgangen kan ske ved naturlig afgang.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Danish Crown i Sæby slipper for fyringer' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER