Tema aften for talentsportsklasserne

Tema aften for talentsportsklasserne

23. juni 2019 - kl. 5:47 - af

Torsdag aften var alle nuværende og kommende talenter fra kommunens talentsportsklasser sammen med deres forældre og klubambassadører for talentsportsklasserne, inviteret til temadrøftelser om elitesport og talentudvikling på Frydenstrand skoleafdeling.

På temaaftenen var der fokus på at være eliteudøver og hvordan familien kan bakke op om unge talenter. Derfor var Magnus Christensen, 21 årig elitefodboldspiller i Aab Fodbold og hans far, John Christensen, indbudt til at fortælle om Magnus’ vej til at blive superliga spiller. Samtidig deltog Per Jessen, Talentchef fra Aalborg håndbold, i debatten med hans erfaringer for, hvordan klubber kan understøtte unge, der gerne vil nå rigtig langt inden for deres sportsgren.

I arrangementet deltog både kommende og nuværende elever og forældrene, og de 60 deltagere stillede gode spørgsmål til panelet, så mange erfaringer fra de 3 oplægsholdere blev luftet.

Eleverne i talentsportsklasserne var særligt optaget af Magnus Christensens vej til superligaen. Hvordan blev du opdaget af Aab? Hvordan er din kost? Hvor mange timer selvtræner du om ugen nu og da du var yngre? Disse og flere spørgsmål dannede rammen om debatten, og gav mange gode input til både elever og forældre om livet som professionel atlet. En af eleverne udtalte efterfølgende, at det han havde lært mest af på temaaftenen var, at han skulle blive ved med at træne hårdt selv når han ikke skabte de resultater, som han ønskede.

Der var ligeledes mange spørgsmål til John Christensen om forældrerollen. Der blev spurt om hvad, John havde gjort som forældre for at hjælpe Magnus med hans udvikling, og om er det dyrt at være forældre til en eliteudøver. Der kom mange gode råd fra John, men klarest står nok, at han som far bare har nydt at være sammen med sin søn og hans kammerater om fodbolden. Elitesport eller ej.

Er det svært at vurdere, hvem der er på hold og hvem, der er reserve eller skal sættes af holdet? Disse spørgsmål var rettet mod talentchef Per Jessen, som svarede kyndigt på alle spørgsmålene vedr. klubbers arbejde med talentudvikling.

– Der blev spurgt ind til mangt og meget, og det er helt klart vores opfattelse, at alle gik fra mødet med noget i bagagen, hvad enten man står på spring til at skulle starte i 7. klasse efter sommerferien, eller på den videre vej ud i verden med ungdomsuddannelse og talentudvikling, fortæller Hasse R. Christensen, på vegne af styregruppen for ambassadørkorpset/talentsportsklasserne.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Tema aften for talentsportsklasserne' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER