Life-Boats Sejlende Skulpturer til Sæby og Strandby

Life-Boats Sejlende Skulpturer til Sæby og Strandby

21. juni 2019 - kl. 12:11 - af

ANSIGT TIL ANSIGT – de sejlende skulpturer Life-boats møder deres ”Mor” Fruen fra Havet.

Fruen fra Havet af kunstneren Marit Benthe Norheim er som dobbeltsidet galionsfigur blevet et elsket vartegn for Sæby. Nu får Sæby besøg af et helt unikt sejlende kunstværk, Life-Boats, bestående af 3 x 12 meter lange skulpturskibe i beton af samme kunstner. I Life-boats har Marit Benthe Norheim ladet de 3 galionsfigurer indtage hele skibet og gjort det muligt at flytte kunsten over grænser fra by til by i Europa ad de gamle vandveje.

Life-Boats har en drøm om at skabe en event i Sæby, hvor de sejlende skulpturer ”vender hjem” til Fruen fra Havet inden vi sejler videre ud i verden, fortæller Leif Stiholt, som er formand for den Selvejende Institution bag Life-Boats.

-Vi inviterer børn og unge, fastboende og turister til at gå ombord i kunsten på Sæby Havn i forbindelse med den Sæby Internationale Musikfest til en event, der inddrager børn og voksne, deres egne ønsker og erfaringer, og samtidigt knytter an til sommerens portræt-udstilling på Dronninglund Kunstcenter, hvor Marit Benthe Norheim udstiller en række mandshøje skulpturportrætter, fortæller Leif Stiholt.

Det bliver en rigtig spændende begivenhed for byen og de mange gæster, som befinder sig i Sæby i forbindelse med Sæbys Internationale Musikfest.
Inden skulpturskibene lægger til i Sæby, har de besøgt Asaa, hvor Asaa Havn, Samrådet Østkysten, Borgerforeningen, lærere og elever på Asaa Skole, Dronninglund Kunstcenter, Aasen Teater, Brønderslev kommune og Region Nordjylland i samarbejde med Life-Boats frivillige og kunstneren bag skibene laver en fælles tema-uge fra 23.-28. juni under overskriften ”Ansigt til Ansigt. Identitet – fra galionsfigur til portræt og selfie”

Life-Boats Sejlende Skulpturer kommer altså sejlende til Sæby fredag eftermiddag den 28. juni, omkring kl. 14 -15, hvor de lægger til ved den lange træbro v. Fruen fra Havet. Mandag den 1. juli afsejler skulpturerne kl. 11.00 mod til Strandby, hvor de kan ses til den 10. juli. Herefter returnerer de til Aalborg med et enkelt pitstop i Asaa Havn.

Life-boats – Moving Art across borders: Sejlende Skulpturer af Marit Benthe Norheim:

Program Sæby:
Den 28. juni:
kl. ca. 14.00 Skulpturskibene ankommer til Sæby Havn. Kom og se dem ankomme til Fruen fra Havet.

kl. 19-21: Kom ombord i Kunsten. De 3 sejlende skulpturer Life-Boats.

Den 29. juni:
kl. 11-14 og 19-21: Kom ombord i Kunsten. De 3 sejlende skulpturer Life-Boats.

Den 30.juni:
kl. 11-14 og 19-21: Kom ombord i Kunsten. De 3 sejlende skulpturer Life-Boats.

Den 1. juli:
kl.11.00 : Life-boats sejler fra Sæby mod Strandby. Kom og vink farvel !

Program Strandby:
Den 1. juli kl. ca. 14.00: Life-Boats ankommer til Strandby
kl. 15.00-18: Kom ombord i Kunsten. De 3 sejlende skulpturer Life-Boats.

Den 6. juli kl.11-14 og 19-21: Kom ombord i Kunsten. De 3 sejlende skulpturer Life-Boats.

Den 7. juli kl. 11-14 og 19-21: Kom ombord i Kunsten. De 3 sejlende skulpturer Life-Boats.

Den 9. juli kl. 15.00-17.30 og 19-20.30 Kom ombord i Kunsten. De 3 sejlende skulpturer Life-Boats til Sjov på Havnen i Strandby.

Den 10. juli kl. 11.00 Life-Boats sejler ud af Strandby Havn. Kom og vink farvel !

 

Skulpturskibene sejlede Danmark tyndt for Europæisk Kulturhovedstad i 2017 mellem bl.a. Aalborg, Aarhus, Horsens, Fredericia, Middelfart, Fåborg, Svendborg, Vordingborg og København, Sønderborg, Aabenraa, Haderslev –  og alle steder har de 21 tons tunge skulpturskibe skabt stor interesse.

Der er tilknyttet over 200 frivillige til skulpturskibene som sejlere og landkrabber. Mange af disse har været med til at støbe skibene i kunstnerens atelier i Mygdal og adskillige kommer fra Sæby og Strandby, hvor skibene havde deres første prøve-søsættelse i 2016. Siden har skulpturskibene haft mere end 200.000 gæster ombord i kunsten på sine kunsttogter til de danske havne.

Hver af de 3 skulpturskibe er 12 meter lange og 3 m. bredde med en vægt på godt 20 tons.De sejler 3-4 knob/timen på bæredygtige, genopladelige batterier. I hvert skib ligger der 84 batterier.

 

 

 

 

 

Kunstneren Marit Benthe Norheim

Marit Benthe Norheim er som samskabende kunstner en del af den bevægelse inden for kunsten, som bedst beskrives som ARTIVISME. Life-Boats Sejlende Skulpturer arbejder således – som en del af værket- aktivt med kulturudveksling langs Europas vandveje med fokus på den direkte dialog med et publikum, som normalt ikke opsøger kunsten på gallerier og museer.

Benthe Marit Norheim har en ganske enestående evne til at involvere både børn og voksne i sine gigantiske projekter. Men stor seriøsitet og engagement magter hun på en gang at formidle sine visioner og at være fuldstændig åben og fordomsfri i sin tilgang til de mennesker, hun inddrager i arbejdet. Hun har som kunstner en enestående respekt for de udtryk, børnene bidrager med, ligesom det overalt lykkes hende at skabe begejstring, medejerskab – og frem for alt mening – omkring de kunstværker, hun skaber.

Der bliver netop nu arbejdet med en 4-årig plan om at sejle Life-boats til Norge fra Sørlandskysten ad Telemarkskanalen i 2020, og i 2021-2023 at sejle gennem Europa via Flensburg, Lübeck, Hannover, Leuwarden, Amsterdam, Mons, Paris, Strasbourg, Linz, Wien, Bratislava, Budapest for at ende i Venedig. Men inden de store udlandsrejser besøger vi altså byerne på Vendsyssels Østkyst og Limfjorden i sommer.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Life-Boats Sejlende Skulpturer til Sæby og Strandby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER