Styrket samarbejde mellem skoler og fritidsklubber

Styrket samarbejde mellem skoler og fritidsklubber

9. juni 2019 - kl. 0:59 - af

Med baggrund i Børne- og Ungdomsudvalgets tidligere beslutning om et styrket samarbejde mellem klubber og skoler iværksatte aktørerne i foråret en række konkrete tiltag og aktiviteter i de 4 distrikter – Distrikt Nord, Distrikt Syd, Distrikt Øst samt Distrikt Vest.

På det kommende møde orienteres udvalget om aktiviteterne frem til juni 2019, indvirkningen på samarbejdet mellem skoler og klubber, samt om aktiviteter, der påtænkes iværksat i det kommende skoleår.

I Distrikt Syd (sydligste del af kommunen) har man bl.a. indgået en samarbejdsaftale, der har som formål at skabe en stærkere ungdoms- og fritidskultur, øge tilmelding til klubber efter SFO-alderen, understøtte arbejdet med børn med særlige behov, samt udvikle og understøtte samarbejder der styrker børns og unges udvikling og trivsel.

Der er udarbejdet et årshjul for samarbejdet på tværs af medarbejdergrupperne. Herunder er der planlagt en todages event ”Det store slag”, der afvikles 12. og 13. juni, åbent hus i klubberne for forældre til kommende 4. klasses elever og igangsat forløb for elever med særlige udfordringer, som går i reduceret skema i almenområdet.

Motionsdag
I Distrikt Nord (nordlige del af kommunen) har man aftalt et samarbejde, der, ud over det allerede eksisterende ledelsesmæssige samarbejde om børn/elever, i dette skoleår indeholder afvikling af en motionsdag. Dagen er blevet rykket fra uge 20 til den 26. juni, hvorfor endelig evaluering af aktiviteten afventer afviklingen.

Man forventer, baseret på det hidtidige samarbejde, at gennemførelsen af aktiviteten vil bidrage positivt til målgruppen, men det anføres dog, at det nødvendige og vitale forberedende arbejde kan være vanskeligt at finde ressourcer til. Skole og klub har aftalt, at der også næste år skal gennemføres fælles aktiviteter, herunder fx filmaften for specialklasser med forældre, fagdage i håndværk og design samt i billedkunst.

I Distrikt Vest har Bangsbostrand Skole og Hot Spot samarbejdet om emneugen ”Vi var vikinger” for mellemtrinnets elever. Skolen har primært stået for det faglige in put, mens Hot Spot har været tilrettelæggende for de kreative aktiviteter og praksislæring. Både skole og klub beskriver overordnet oplevelsen af samarbejdet som givende, at deres kompetencer komplimenterede hinanden, og at rollefordelingen gav plads til hinandens faglighed. Begge angiver dog, at det er ressourcekrævende både f forhold til planlægning og gennemførelse af de kreative aktiviteter.

Classroom building
Hot Spot og skolerne i Distrikt Øst har samarbejdet om hhv. ”classroom building” på Frydenstrand skoleafdeling og en familiedag for tosprogede elever på skoleafdeling Nordstjerneskolen. ”Classroom building” tog form af en teambuilding dag for eleverne. Aktiviteten bliver vurderet positivt af både klub og skole, og tilbagemeldingerne fra eleverne understøtter dette.

Samlet set vurderer centercheferne for skoler og klubber, at parterne har arbejdet godt og aktivt med at starte fælles aktiviteter og tiltag, der skal styrke samarbejdet. Det konstateres også, at der stadig er behov for at fastholde det ledelsesmæssige fokus på opgaven for at opnå potentialerne i et styrket samarbejde. Man fortsætter derfor drøftelserne med lederne på området i begyndelsen af det kommende skoleår med henblik på at udveksle viden på området på tværs af distrikter og give rum til videre udvikling.

Børne- og Ungdomsudvalget afholder næste møde den 11. juni på Skagen skoleafdeling på Skagavej. Forud for mødet bliver der rundvisning i Ungdomshuset Sct. Laurentius på Skagen Skoleafdeling.

Tekst: Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Styrket samarbejde mellem skoler og fritidsklubber' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER