Tilladelse til at indvinde vand til golfbane ved Sæbygård

Tilladelse til at indvinde vand til golfbane ved Sæbygård

12. maj 2019 - kl. 0:19 - af

Frederikshavn Kommune har givet tilladelse til indvinding af vand fra Sæby Å til vanding af Sæby Golfklubs baner i tørkeperiode. Tilladelsen gælder frem til foråret 2029 og erstatter to tidligere tilladelser til indvinding af vand fra Sæby Å.

Den årlige indvinding må højst udgøre 10.000 m3. Der må højst indvindes 720 m3 pr. døgn og 30 m3 i timen. Det areal, der skal vandes, er på ca. 25 ha. Golfbanernes samlede areal er på ca. 60 ha. Der indtages 8,3 liter pr. sekund fra indtag, placeret i åen. Den hidtidige indvindingstilladelse tillod indvinding af 25.000 m3/år. Da der ikke er behov for indvinding af mere end 10.000 m3/år, reduceres indvindingsmængden.

Der skal etableres et vandindtag gennem en rist eller en sugekurv med maksimal lysning på 6 mm mellem gitrene. Gitterstavene skal være rektangulære i tværsnit eller have udpræget ellipsefacon. Når anlægget ikke er i brug, skal det fjernes fra åen, og hele udstyret opbevares i en kasse på golfklubbens eget areal.

Sæbygård Golf Aps skal registrere de indpumpede vandmængder med vandmåler. De årlige indvundne vandmængder skal indberettes til kommunen.

Ifølge vandforsyningsloven er anlæggets ejer erstatningspligtig for skader, der under anlæggets etablering eller drift måtte ske i bestående forhold som følge af forandring af grundvandstanden, vandføringen i vandløb eller vandstanden i søer m.v.

Sæby Å samt de omkringliggende naturarealer kan være yngle- og rasteområde for odder, flere flagermusarter samt padder. Der er konkrete registreringer af sydflagermus omkring Sæby Å. Det vurderes, at den mindskede vandindvinding fra Sæby Å ikke medvirker til at forringe yngle- eller rasteområder for disse arter i området, da tilstanden af de beskyttede naturområder ikke forringes og i bedste fald forbedres.

Kommunen har truffet afgørelse om, at projektet ikke er omfattet af pligt til miljøvurdering, og der skal derfor ikke foretages videre miljømæssig vurdering.

Tekst: Per Rye

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Tilladelse til at indvinde vand til golfbane ved Sæbygård' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER