Teknisk Udvalg orienteres om status på Sæby Havns udvidelse

Teknisk Udvalg orienteres om status på Sæby Havns udvidelse

3. maj 2019 - kl. 12:17 - af

Teknisk Udvalg blev i februar i år orienteret om status og tidsplan for udvidelse af Sæby Havn. Siden denne orientering har Frederikshavn Kommune som bygherre og myndighed fastholdt en tæt dialog med Kystdirektoratet med henblik på at få færdigudarbejdet forslag til kommuneplantillæg, lokalplan og miljørapport for havneudvidelsen.

Kystdirektoratet skal godkende miljørapporten forud for en politisk behandling af dokumenterne i Frederikshavn Kommune. Kystdirektoratet er imidlertid forsinket i forhold til behandlingen af dokumenterne, ligesom det tidligst er muligt for Kystdirektoratet at holde møde om projektet den 16. maj.

På trods af et vedholdende pres fra Frederikshavn Kommune på at fremskynde processen kan det ikke undgås, at situationen i Kystdirektoratet påvirker tidsplanen for havneudvidelsen.

Det forventes umiddelbart, at forslag til kommuneplantillæg og lokalplan samt miljørapport kan forelægges Plan- og Miljøudvalget på dette udvalgs møde i august med henblik på godkendelse af dokumenterne og igangsættelse af 2. offentlighedsfase. Teknisk Udvalg vil få dokumenterne til orientering på et møde forud for behandlingen i Plan og Miljøudvalget.

Den overordnede tidsplan for de kommende måneder forventes dermed at se således ud:

  • august 2019 – forslaget til kommuneplantillæg, lokalplan og miljørapport vil blive fremlagt til politisk behandling
  • september og oktober 2019 – offentlig høring af forslag til kommuneplantillæg, lokalplan og miljørapport
  • januar 2020 – endelig vedtagelse af kommuneplantillæg og lokalplan samt meddelelse af anlægstilladelse fra Kystdirektoratet
  • forår 2020 – igangsættelse af anlægsarbejder

Da der kan opstå uforudsete afvigelser i tidsplanen i samarbejdet med Kystdirektoratet, kan der opstå behov for at afholde ekstraordinære møder i Teknisk Udvalg. På det kommende møde i udvalget – som i øvrigt afholdes i ”Spilhuset” på havnen i Sæby – den 6. maj vil udvalget blive præsenteret for en status på projektet – herunder forventningerne til indretning af den nye del af havnen.

 

Tekst: Per Rye

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Teknisk Udvalg orienteres om status på Sæby Havns udvidelse' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER