Stærkt kvartalsresultat fører til opjustering

Stærkt kvartalsresultat fører til opjustering

3. maj 2019 - kl. 0:14 - af

Sammen med resten af Spar Nord kommer Spar Nord Sæby ud af første kvartal med et resultat på 263 millioner kroner efter skat. En generel positiv udvikling på alle væsentlige forretningsområder er med til at trække resultatet op, og det fører til en opjustering af forventningerne til hele året.

Spar Nord har netop offentliggjort regnskab for første kvartal 2019, og det viser et stærkt resultat på 263 millioner kroner efter skat, svarende til en egenkapitalforrentning på 11,8 procent. Regnskabet afspejler et højt aktivitetsniveau i perioden, og det betyder, at banken fortsætter med at vinde markedsandele.

Bankens forretningsomfang er i første kvartal vokset med næsten 6 milliarder kroner – en stigning, der er bredt funderet på kreditformidling, indlån og kapitalforvaltning, fortæller direktør Morten Kock i Spar Nord bankområde Nord, der samtidig betegner resultatet som meget tilfredsstillende:

– Vi har i de første måneder oplevet et meget højt aktivitetsniveau blandt vores kunder på både indlån, udlån og investering, og det betyder, at vi indleder 2019 med samme udvikling i vores kerneforretning, som vi så i slutningen af 2018, siger han og fortsætter:

– Denne udvikling er styret af flere forhold og har blandt andet betydet, at vores bank- og leasingudlån er vokset med 1 milliard kroner, mens vores realkreditformidling er vokset med 1,2 milliarder kroner i perioden. Derfor er vi alt i alt meget tilfredse med resultatet, der denne gang ikke er nævneværdig påvirket af ekstraordinære indtægter, som vi så sidste år.

Bankens omkostninger steg 44 millioner kroner sammenlignet med samme periode sidste år som følge af både stigende lønomkostninger og stigende omkostninger affødt af den høje aktivitet, mens nedskrivningerne for perioden landede på beskedne 10 millioner kroner.

På baggrund af resultatet for første kvartal opjusterer Spar Nord forventningerne til hele året til niveauet 750 – 850 millioner kroner efter skat.

 

Om Spar Nord
Med omkring 390.000 kunder, cirka 1.500 medarbejdere og 49 lokale banker (filialer) over hele landet er Spar Nord blandt de største banker i Danmark. I 2018 leverede Spar Nord et resultat efter skat på 920 millioner kroner.

Spar Nord ejes af cirka 103.000 aktionærer.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Stærkt kvartalsresultat fører til opjustering' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER