Kantsikring i Voer Å ved voldstedet ved St. Rugtved

Kantsikring i Voer Å ved voldstedet ved St. Rugtved

26. april 2019 - kl. 8:11 - af

Frederikshavn Kommune har givet tilladelse til sikre det fredede voldsted ved St. Rugtved i den sydlige del af kommunen nær Fæbroen. Voldstedet ligger ved Voer Å på adressen Kringelhedevej 45.

Tilladelsen gives i henhold til Vandløbslovens bestemmelser. Kommunen vurderer, at det ansøgte kræver tilladelser eller dispensation fra anden lovgivning. Der er derfor også meddelt dispensation i henhold til Naturbeskyttelsesloven.

Kantsikringen etableres på en strækning på ca. 30 meter ved, at der lægges kampesten ud i Voer Å for at sikre imod yderligere erosion og for at dreje strømmen væk fra voldstedet, således at strømmen overvejende løber midt i åen.

Der foretages afgravning af 2 mindre områder på den modsatte side af åen for at fremme, at strømmen løber midt i åen. Det afgravede materiale skal udjævnes i et tyndt lag uden for 2 meters bræmmen.

Ejeren af ejendommen har søgt om tilladelse til at sikre voldstedet imod yderligere erosion. Voldstedet er derfor besigtiget i samarbejde med Slots- og Kulturstyrelsen, og der er enighed om, at voldstedet kan sikres ved kantsikring med store kampesten. Ejeren af ejendommen leverer de store kampesten, og Frederikshavn Kommune sørger for, at stenene lægges ud i vandløbet, samt at der afgraves 2 mindre områder. Arbejdet udføres fra den side, hvor det beskyttede voldsted er beliggende.

Tilladelsen er gældende i 3 år.

Link, hvor projektet er nærmere beskrevet samt skitser for arbejdet:
https://frederikshavn.dk/media/11015/230519reguleringstilladelse-kantsikring-i-voer-aa.pdf

Tekst: Per Rye

 

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kantsikring i Voer Å ved voldstedet ved St. Rugtved' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER