Når valget kommer<br>……

Når valget kommer
……

19. april 2019 - kl. 0:13 - af

Snart skal der være valg til både EU og til Folketinget. Det ligger fast, at søndag den 26. maj gælder det EU-parlamentsvalget, og senest den 17. juni skal der være valg til Folketinget. Indtil videre kender kun statsminister Lars Løkke Rasmussen datoen, men det ligger uomtvisteligt fast, at det ”er ved at være op over”, og på mange fronter er valgkampen allerede godt i gang.

Man kan faktisk allerede nu brevstemme til EU.

Når valget til EU-parlamentet og Folketinget kommer, vil der være en valgbestyrelse, som er udpeget af Frederikshavn Byråd for 4 år. Her har borgmester Birgit Hansen (A) sæde som formand. De 3 øvrige er Bjarne Kvist (A), Peter Sørensen (V) og Flemming Rasmussen (DF).

Generelt afvikles et valg i tidsrummet kl. 9-20. Valgplakater må tidligst hænges op fra kl. 12 den fjerde lørdag før valgdagen og indtil 8 dage efter valget.

En tilforordnet får en diæt på 420 kr., hvis man har deltaget under 4 timer. Har man deltaget over 4 timer, får man 840 kr. Diæten beskattes som B-indkomst.

Link hvor der kan læses meget mere om valg i Frederikshavn Kommune:
https://frederikshavn.dk/politik/valg/saerligt-om-valg-i-frederikshavn-kommune/

Link til regler for ophængning af valgplakater:
https://valg.oim.dk/partier-og-kandidater/valgplakater/

Tekst: Per Rye

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Når valget kommer
……'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER