Energibyen: <br>Lån en el-cykel

Energibyen:
Lån en el-cykel

15. april 2019 - kl. 10:00 - af

Energibyen Frederikshavn slår nu et slag for at flytte mere transport i lokalområdet fra fire til to hjul. Energibyen udlåner el-cykler, så alle kan følge Cyklistforbundets opfordring om at prøve sig frem. Er du klar til at skifte fra bilist til cyklist?

Det er så let lige at hoppe på cyklen – alligevel bliver det bilen eller bussen. Men hvad nu hvis du havde en el-cykel? Kunne det så være du ville overveje det? Energibyen Frederikshavn tilbyder nu udlån af el-cykler, så du helt gratis kan teste om, transportformen er noget for dig. El-cyklen har stort potentiale som transport i nærområdet, og til de småture som du ellers tager i bilen. Undersøgelser har vist, at hovedparten af alle kørte ture på mellem 5 og 11 kilometer foregår i bil. Men der er store gevinster at hente for miljøet, for økonomien og for dig, hvis turene foregik på cykel:

”Hvis man prøver cyklen på en tur til og fra arbejde nogle dage i træk, så er det lettere at bedømme om bilen kan skiftes ud med en el-cykel. Det er motivationen bag vores udlån. El-cyklen egner sig jo fortrinligt til den type transport, der foregår på de kortere afstande,” siger projektchef Poul Rask Nielsen, Energibyen Frederikshavn Kommune.

Prøv dig frem
En god el-cykel koster mere end en almindelig cykel. Det er en af de andre grunde til, at det være en god ide at teste om investeringen er det værd, inden man går til cykelhandleren. Men får man købt den rette, så er fordelene til at få øje på: En undersøgelse fra DTU Transport viser, at el-cykleejere bruger cyklen oftere og til længere ture end ejere af cykler med rugbrødsmotor. El-cyklen har en sundhedsmæssigt effekt på dit helbred, hvis du ikke plejer at cykle. Og så er el-cyklen et billigere og mere bæredygtigt alternativ til transport end bilen.

”I Cyklistforbundet mener vi, at el-cykler er det missing link, der kan få flere til at vælge cyklen som transport i hverdagen. 30 procent af de ture, der bliver kørt i bil er under fem kilometer, og 47 procent af pendlere kører ti kilometer eller derunder, så der er et kæmpe potentiale for at indarbejde el-cyklen i vores hverdags transport. Derfor opfordrer Cyklistforbundet til, at man finder den el-cykel, der passer til ens behov og så prøver sig frem,” siger Klaus Bondam, direktør, Cyklistforbundet.

Hvis du vil låne en el-cykel i en testperiode, så send en mail til energibyen@frederikshavn.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Energibyen:
Lån en el-cykel'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER