Penge fra fonden i SparV til lokale projekter

Penge fra fonden i SparV til lokale projekter

10. april 2019 - kl. 0:30 - af

Efter repræsentantskabsmødet i Idrætscenter Vendsyssel i Vrå den 26. marts 2019 blev det besluttet at uddele 25 mio. kr. af Sparekassen Vendsyssels rekordstore overskud til Sparekassen Vendsyssels Fond.

Sparekassen Vendsyssels Fond blev stiftet i foråret 2017, hvor den også fik tilført 25 mio. kr. fra Sparekassen Vendsyssel. Den velgørende fond har dermed en samlet kapital på 75 mio. kr. Fondens kapital er opstået ved, at en del af sparekassens overskud henlægges til fonden som bundet kapital, der placeres i garantbeviser i sparekassen. Afkastet af garantbeviserne uddeles hvert år til gode, lokale projekter i store dele af sparekassens markedsområde.

I forbindelse med flere af sparekassens fusioner og overtagelser er der desuden opstået lokale fonde. Sparekassen Vendsyssels Fond har derfor til formål at yde støtte til almennyttige formål i de områder, hvor der ikke allerede er en lokal fond.

”Fordelen ved at være garantsparekasse er, at man som selvejende institution ikke har en aktionærkreds at skulle tilgodese med udbytte. Det giver frihed til, at vi kan tænke langsigtet og udvikle vores lokalområder”, siger Vagn Hansen, administrerende direktør i Sparekassen Vendsyssel.

I dag findes der i alt 9 fonde, som udspringer af Sparekassen Vendsyssel og overtagne pengeinstitutter. Sparekassen Vendsyssels Fond og de lokale fonde i Brovst, Jerslev, Klokkerholm, Ulsted, Hvidbjerg, Snedsted, Hvetbo og Hals kunne i 2018 udbetale cirka 11 mio. kr. til gode, lokale formål.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Penge fra fonden i SparV til lokale projekter' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER