Humor er verdens bedste livsværktøj

Humor er verdens bedste livsværktøj

5. april 2019 - kl. 11:29 - af

Mennesker, der har det sjovt, lever længere. Derfor er det så vigtigt, at vi bruger vores humoristiske sans. Humor er intelligens, der leger og giver os evnen til at vende verden på hovedet, og humor er med til at ændre vores livssyn. Humor gør ganske enkelt de gode dage bedre.

Sådan lød budskabet fra Karen Marie Lillelund, da hun torsdag aften for 250 tilhørere i en tætpakket ”Manegen” i Sæby holdt foredrag om humor som ”medicin” mod stress.’

Fra start til slut var der tale om et festfyrværkeri af eksempler på humor. Gang på gang rungede latteren i salen, så tilhørerne virkelig fik opskrifter på, hvordan humor virker positivt ind på hele vores tilværelse.

Humor er ifølge Karen Marie Lillelund verdens bedste livsværktøj.

Der må godt være, hvad der blev betegnet som ”den gode stress”. Men ved rigtig stress mister vi humoren.

Glæden er en følelse, der kommer og går; men vi skal også have lov at blive rasende.

Vi skal finde balancen i, hvornår vi bliver ”ramt på manchetterne”, og Lillelund advarede om, at vi skal passe på med at være krænkelsesparate. Det fører sjældent til noget positivt. Humorens værste fjende er selvhøjtideligheden. Latter sidder i kroppen og sender endofiner rundt og er med til at ændre vores livssyn. Sagt populært: Vi skal flytte latteren fra fødderne op i brysthøjde og smide selvhøjtideligheden!

Humor skaber ligeværd og bærer over. Bærer over med andre, når vi synes, de er idioter og med os selv, når man føler sig som en idiot. Humor er ganske enkelt verdens bedste stressventil. Vi lukker overtrykket ud – så kan vi lidt igen. Vi skal bruge humoren som værksted!

Vi bliver lammet, når nogen smider en verbal spand skidt i hovedet på én. I stedet skal vi få hjernen til at tænke positivt. Vi skal opbygge en rosende kultur i stedet for en klagende kultur. Humorens nærmeste nabo hedder venlighed. Vi skal rose hinanden noget mere, og vi skal lukke op for åbenheden og give komplimenter. Næste gang nogen roder, skal du sige: ”Tak, det er jeg glad for, du synes!” Gør pinligheden til pointer. Hvis man bare inviterer til smil, tager langt de fleste mennesker positivt imod.

Og så skal vi give os selv tilladelse til at nyde livet, alt hvad vi kan, mens vi har det.

Den nemmeste måde at få andre til at le er ved at overraske dem. Et enkelt ord kan være nok. Gå ud at sprede glæde! Det er ok at have en dårlig dag, hvis vi bare viser overskud de andre dage, lød opfordringen fra en sprudlende Karen Marie Lillelund.

Foredraget blev afviklet som et fælles arrangement mellem FOF Vendsyssel og Hjerteforeningen Sæby. Til aftenens udsolgte foredrag var der 150 på venteliste, så de to foreninger har allerede forhåbninger om i 2020 at engagere Karen Marie Lillelund til et nyt, underholdende foredrag. Endvidere er foreningerne i fuld gang med udvikle planer om samarbejde omkring andre spændende foredrag og kurser med bl.a. sundhed og mad. Dette kan følges foreningernes hjemmesider.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Humor er verdens bedste livsværktøj' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER