Musikskolen og Sæby Scenen sammen om spændende musical

Musikskolen og Sæby Scenen sammen om spændende musical

2. april 2019 - kl. 8:26 - af

Unge mennesker knokler i disse dage for at blive klar til opførelse af deres egen musical, som har premiere torsdag d. 4. april. Stykket er blevet til i et stærkt samarbejde mellem unge musikere og unge skuespillere. Efter fælles opstartsweekend, hvor rammen for historien blev lagt, er der i hvert regi – i Musikskolen i Frederikshavn Kommune og på ungdomsholdet i Sæby Scenen – blevet arbejdet med henholdsvis at komponere musik og skrive sange til stykket og skrive historierne ind i det samlede stykke. Det er inspirerende kreative unge er i alderen 15-25 år, der er sammen om opsætningen. De unge kommer fra hele kommunen – primært Frederikshavn og Sæby.

”Knappen til dit næste liv” leder naturligt tankerne mod en søgen efter eller mulighed for at zappe videre til et andet liv. Hvad ønsker vi os af livet og hvad leder vi efter, hvor og hvordan skaber man et godt og spændende liv – og kan det gøres uden udfordringer?

Der er kommet mange vinkler på emnet. Det har vekslet mellem at musikken er komponeret ud fra historien og at skuespil er skrevet ud fra musik og tekst. Det har været en udviklende proces for alle parter og spændende at udfordre hinanden på. Stykket er samlet og gjort til en helhed af Anne Sivesgaard, som sidste år var forfatter på Sæby Scenens ”Ødeheksen”.

På scenen mødes skuespillerne, der har skrevet til stykket og musikere og sangere opfører deres egne sange. Med den intense proces, opleves naturligt nok et meget stærkt engagement blandt de unge for at fremføre historien med fantastisk fine musiknumre i stykket.

I musikskolen har processen været ledet af Signe Højmark Thaarup, Stellan Højmark Thaarup og Martin Krarup. På Sæby Scenen har været indlagt skrivekursus med forfatteren Jesper Halle fra Oslo og proces i øvrigt ledet af Margaretha Cedergren og Anne Sivesgaard. Nu glæder alle sig til at byde ind til en spændende opsætning på Skovlyst i Sæby. Forestillingen opføres 4 gange fra d. 4. april til d. 7. april. Billetter kan bestilles på www.datsbilletten.dk.

Udviklingsprocessen er støttet af Kulturalliancen, DATS – Landsforeningen for dramatisk virksomhed og Musikskolen i Frederikshavn Kommune.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Musikskolen og Sæby Scenen sammen om spændende musical' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER