Regionsmesterskaber i folkedans på Sæbygårdskolen

Arkivfoto.

Regionsmesterskaber i folkedans på Sæbygårdskolen

22. marts 2019 - kl. 5:53 - af

I lighed med forrige år afholder Folkedans Danmark og Region Nordjylland regionsmesterskaber i Folkedans for par. I år prøver de noget nyt, da de samme eftermiddag afholder konkurrencer for børne og unge folkedansere fra Jylland/Fyn.

Konkurrencen afvikles søndag den 24. marts kl. 14 på Sæbygårdskolen i Sæby. Publikum er hjertelig velkommen til at komme og se, hvad der foregår. Tag din kaffekurv med indhold med og gerne familie, venner, naboer og bekendte med. Der betales en meget beskeden entré.

Konkurrence indenfor folkedans er startet for mere end 10 år siden, men det er stadig ikke så udbredt rundt i Danmark. Her i Region Nordjylland kan de dog glædes over, at der igen i år er meldt 5 par til konkurrencen – alle par kommer fra Vendsyssel. Når det gælder børne/unge danserne, er der stadig ikke vished om, hvor mange par, der stiller op, da børn og unge dansere har mulighed for at tilmelde sig på selve konkurrencedagen – de ved dog, at de har nogle aktive B&U dansere her i regionen, så de håber meget, at der er dansere til flere af de 4 rækker, der bliver udbudt til de unge dansere. Der vil deltage børn i forskellige aldersklasser, men på nuværende tidspunkt er tilmeldingen ikke på plads, da børn kan tilmelde sig konkurrencen indtil på dagen.

Landsforeningen sender som konkurrencens koncept foreskriver 3 dommere, der efter bedste evne vil bedømme danserne, dels i teknisk udførelse af dansen dels i det kunstneriske udtryk.

Bjarne Jensen spiller på sin harmonika under konkurrencen, og der vil også blive mulighed for at publikum kan røre benene.

Kom og bak op om regionens modigste folkedansere.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Regionsmesterskaber i folkedans på Sæbygårdskolen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER