270 underskrifter til Borg-mesteren mod ny feriemodel

270 underskrifter til Borg-mesteren mod ny feriemodel

22. marts 2019 - kl. 6:28 - af

I Frederikshavn kommunes hjemmepleje er der indført ny feriemodel. Der forefindes stor utilfredshed omkring denne model, da den medfører flere konsekvenser for personalet, især aften- og nattevagter. Vedtagelsen af den nye feriemodel er besluttet i et MED-udvalg, hvor MED-repræsentanter har taget beslutningen om model A, på de ansattes vegne, uden at størstedelen af personalet selv har kendt til denne afstemning.

Som ansat i aften- og nattevagt er arbejdstimerne fordelt forskelligt. Nogle har fordelt timerne, så der i en uge arbejdes 16 timer og i en anden uge 40 timer. I model B bliver personalet trukket time for time og har dermed flere sammenhængende fridage med familien.
Med model A vil kommunen trække 30 ferietimer, uanset om man har 16 eller 40 arbejdstimer i den uge man ønsker ferie. Hvis man ønsker ferie i den uge, hvor man har 40 arbejdstimer, bruges 30 ferietimer, men samtidig skylder personalet 10 arbejdstimer, som personalet skal yde på et andet tidspunkt, og som planlægger har fuld rådighed over.

Model A vil medføre administrative udfordringer og samtidig koste mere tid og medføre mange utilfredse medarbejder. Hvorfor ændre på noget som fungere?

På baggrund af den store utilfredshed, er der blevet lavet en underskriftindsamling i hele Frederikshavn kommune, hvor mange medarbejdere står sammen om at gå imod den nye feriemodel A, da størstedelen er tilfredse med den nuværende model B, som fungerer godt.

I alt er indsamlet ca. 270 underskrifter, som vil blive overleveret til borgmesteren Birgit Hansen onsdag d. 27.3 kl. 11.45 på Rådhuset i Frederikshavn.

De håber på stor tilslutning til overrækkelsen af underskrifter, for at vise utilfredsheden med den nye feriemodel A.

En kommentar til “270 underskrifter til Borg-mesteren mod ny feriemodel” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “270 underskrifter til Borg-mesteren mod ny feriemodel”

  • Der er da vist et MED udvalg der blander sig i noget som de ikke skal!! Men uanset håber jeg der er nogle tillidsvalgte som har røde ører.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '270 underskrifter til Borg-mesteren mod ny feriemodel' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER