Politikerne ser på Dybvad Børnehaves fremtidige placering

Politikerne ser på Dybvad Børnehaves fremtidige placering

10. marts 2019 - kl. 11:27 - af

Næste møde i Børne- og Ungdomsudvalget er henlagt til skolen på Ørnevej i Dybvad, hvor udvalget starter mødet med en rundvisning.

Det er der en særlig grund til. Første punkt på mødets dagsorden drejer sig nemlig om den fremtidige placering af Dybvad Børnehave.

Børne- og Ungdomsudvalget behandlede på mødet den 15. januar i år ”status på byggerier i Bæredygtig Børneområde” – herunder muligheder for flytning af Dybvad Børnehave til Dybvad Skoleafdeling.

Udvalget besluttede på mødet, at de bygningsmæssige forhold i Dybvad skulle undersøges og fremlægges til beslutning på et kommende udvalgsmøde, og det sker så nu.

I planen for byggerier i Bæredygtig Børneområde er det besluttet at bygge til Dybvad Børnehave, så der bliver plads til vuggestue.

Kommunens Center for Børn og Skole har sammen med Ejendomscenteret undersøgt de bygningsmæssige forhold på Dybvad Skoleafdeling. Endvidere har forslaget om flytning været til høring i de lokale MED-udvalg i Dagtilbudsdistrikt Syd og Skoledistrikt Syd.

Fysisk plads på skolen
Det er Ejendomscenterets vurdering, at der på Dybvad Skoleafdeling vil være fysisk plads til indflytning af børnehave- og vuggestuepladser fra Dybvad Børnehave. Ved at flytte Dybvad Børnehave ind på skolen, vil man kunne opnå en årlig besparelse på ca. 200.000 kr. samt en engangsindtægt ved salg af Dybvad Børnehave. Det er Ejendomscenterets vurdering, at det vil være realistisk at etablere vuggestue og børnehave på skoleafdelingen for den allerede godkendte anlægsbevilling.

Anlægsbevillingen vil kunne dække børnehavens og vuggestuens bygningsbehov ved en flytning – herunder: etablering af anlæg med brandalarm, etablering af 1-2 toiletkerner, tilpasning af garderobefaciliteter, etablering af krybberum, etablering af legeplads, hegn og udearealer, opfriskning af eksisterende lokaler i børnehave og vuggestue samt et anretterkøkken til vuggestuen.

Bygningsdriften kan optimeres
Center for Børn og Skole anbefaler flytningen til Dybvad Skoleafdeling. Anbefalingen bunder i, at det er kommunens politik at optimere bygningsdriften. Center for Børn og Skole er enige med MED-udvalgene i, at der ikke er et pædagogisk formål med flytningen.

Ingen pædagogisk gevinst
MED-udvalget for Dagtilbudsdistrikt Syd påpeger i en udtalelse, der er vedlagt som bilag til dagsordenen, en række opmærksomhedspunkter, bl.a. at planen om at flytte Dybvad Børnehave til skolebygningerne i Dybvad som udgangspunkt ikke giver pædagogiske fordele.

MED-udvalget ser med bekymring på, om bygningsændringer på Dybvad Skole vil være så omkostningstungt, at det vil give udfordringer ved en eventuelt senere sammensmeltning af Hørby-Dybvad skoleafdeling, hvis elevtallet falder yderligere.

I dag er der ifølge MED-udvalget en optimal indretning af Dybvad Børnehave, som tilgodeser optimal kvalitet i vores kerneydelse. Ved en flytning til Dybvad skole forventes det, at der ved planlægning kan etableres en tilsvarende god indretning af rummene, og at medarbejdere i Dybvad Børnehave får god indflydelse herpå.

Der har tidligere været problemer med skimmelsvamp på Markedsvej 8 (eksisterende børnehave), og selv om problemstillingen er udbedret, er det stadig, som om der er mug-lugt visse steder i huset. Denne problemstilling ville være helt væk, hvis der flyttes til lokaler på Ørnevej 6 (eksisterende skole).

Det peges endvidere på, at Dybvad skoleafdeling huser elever fra 4. klasse og opefter – dvs. der vil ikke kunne etableres et tæt samarbejde i forhold til børnehavebørn/skolebørn, som eks. hvis der var indskolingsbørn på skolen. Der vil ofte være sammenfald med frikvarter for børn på Dybvad Skole, samtidig med, at det er sovetid for de små 0-6 års børn. Det kan evt. give vise problemer.

Slå børnehaverne i Dybvad og Hørby sammen
Dybvad Børnehave har i dag en veletableret legeplads med forskellige læringsrum. Ved overflytning til Dybvad skole vil en legeplads skulle etableres fra bunden – dvs. det vil tage tid inden legepladsen kan have samme kvalitet som nuværende legeplads. Dybvad Børnehave benytter i dag uderummet rigtig meget.

Aktuelt har Dybvad Børnehave ca. 35 børnehave børn og Hørby Børnehus har ca. 22 børnehavebørn og pt. 3 børn i alderen 0–2 år. Det giver udfordringer både i forhold til kvaliteten af det pædagogiske arbejde og børns muligheder for at udvikle sig.

MED-udvalget finder, at det vil være pædagogisk optimalt, hvis rationalisering af bygningsrammerne blev udmøntet ved at fusionere Dybvad Børnehave og Hørby Børnehus!

Børne- og Ungdomsudvalget har bemærket i beslutningen den 15. januar, at udvalget ikke ønsker at røre ved de aktuelle strukturelle forhold.

Børne-, ungdoms- og arbejdsmarkedsdirektør indstiller forud for mødet, at Børne- og Ungdomsudvalget beslutter, om Dybvad Børnehave flyttes til en fremtidig placering på Dybvad Skoleafdeling, eller om planerne om tilbygning af Dybvad Børnehave fortsætter som tidligere besluttet.

Tekst: Per Rye

 

 

 

En kommentar til “Politikerne ser på Dybvad Børnehaves fremtidige placering” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Politikerne ser på Dybvad Børnehaves fremtidige placering”

  • Børne- og ungdomsudvalget har på det seneste møde besluttet at invitere bestyrelsen for Dagtilbud Syd og Skole Syd til et møde, hvor den fremtidige placering af Dybvad Børnehave drøftes. Sagen genoptages derefter på udvalgets næste møde i april.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Politikerne ser på Dybvad Børnehaves fremtidige placering' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER