Friluftsrådet støtter to projekter i Sæby med store beløb

Friluftsrådet støtter to projekter i Sæby med store beløb

6. marts 2019 - kl. 9:51 - af

Friluftsrådets bestyrelse har bevilget 12 mio. kr. til i alt 47 projekter rundt om i Danmark – heriblandt Nellemanns Haves Venner, som tilgodeses med 200.000 kr. til en aktivitetsplads, og 145.000 kr. SUP Sæby til projekt ”Padle til søs”.

Der er tale om tilskud til projekter, som skaber nye og bedre muligheder for friluftsliv i den nære natur og styrker det lokale engagement samt tilskud til projekter, der aktivt formidler naturen og styrker naturforståelsen for specifikke målgrupper.

Nellemanns Have Venner modtager tilskud til etablering af aktivitetsplads, der skal gøre den 6 hektar store have mere attraktiv for alle aldre – primært til udgifterne til borde-/bænkesæt, sansesti, hængekøjer, ovn, pizzagrill og bålsteder. Der er gratis og offentlig adgang til haven. Frivillige deltager i planlægning og vedligehold. Det årlige besøgstal forventes fordoblet over de kommende år fra de nuværende cirka 20.000. Der er stor efterspørgsel på projektet fra lokale borgere, foreninger og institutioner, konstaterer Friluftsrådet i sin begrundelse.

Udvikle det lokale fællesskab
”Vi er glade for, at vi med Udlodningsmidler til Friluftsliv kan være med til at udvikle det lokale fællesskab omkring Nellemanns Have. Projektet er et godt eksempel på, at friluftsliv og naturoplevelser kan være med til at løfte de lokale samfund,” siger direktør Jan Ejlsted, Friluftsrådet.

Læring om natur, hav og vejr
Desuden er der ydet et tilskud på 145.000 kr. til oprettelse af tilbud om SUP-aktiviteter for skoleklasser m.fl. til 70 % af udgifterne til SUP-udstyr, ledsagerbåd mv.

Projektet drives af frivillige kræfter og i samarbejde med de lokale skoler og friluftsforeninger. Projektet sætter friluftsliv og læring om natur, hav og vejr på skoleskemaet, fremgår det af Friluftsrådets begrundelse.

Hul på bylden
”I Venneforeningen er vi utrolig glade for donationen. Det er særdeles dejligt, at der nu er ”gået hul på bylden”, og der kan blive sat skub i økonomien,” lyder det fra formanden for Nellemanns Haves Venner, Hans Rødsgaard-Mathiesen.

Han forklarer, at der er tale om et projekt til godt 2 mio. kr. Det skal, når det er lavet helt færdigt, omfatte aktivitets-faciliteter for hele familien – eller som det også kan siges: ”for børn i alle aldre”.

Der skal bl.a. etableres legeplads for såvel små som større børn. Der skal være kondiredskaber for voksne, og sluttelig opstilles genopfriskningsredskaber, så også folk med skavanker kan lægge vejen forbi og snuppe en gang sund træning.

”Med Friluftsrådets bevilling har vi fået til første 10 % til projektet, så nu håber vi, at der vil komme flere bidrag. Når finansieringen er på plads, tages der for alvor fat på projektering og udformning af aktivitetspladsen,” forklarer Hans Rødsgaard-Mathiesen.

Tekst: Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Friluftsrådet støtter to projekter i Sæby med store beløb' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER