Sæby Spektrum vil købe del af grund ved Sæbygårdskolen

Sæby Spektrum vil købe del af grund ved Sæbygårdskolen

2. marts 2019 - kl. 8:36 - af

På den lukkede del af Byrådets møde forleden var et punkt om salg af del af Sæbygårdskolens matrikel på Sæbygårdvej 34. Dette var blevet besluttet i Økonomiudvalget i december 2018.

Ved budfristens udløb var indkommet 1 købstilbud fra Sæby Fritidscenter, der tilbyder at købe et areal på ca. 1.900 m2 mod, at kommunen som købesum modtager et areal af tilsvarende størrelse. Kommunens areal indgår i projektet for Sæby Spektrum.

Tilbudsgiver betinger sig, at der opnås vejret til det eksisterende vejforløb fra Sæbygårdvej, ligesom kommunen hidtil har haft det på det areal, kommunen skal erhverve.

Ny skoleportal
Tilbudsgiver (Sæby Fritidscenter & Hostel / Sæby Spektrum) vil i forbindelse med projekteringen tage dialog med skolen om udformning af skolens nye hovedadgangsvej – en skoleportal.

Det er tanken at danne en ny, flot og naturlig adgang til skolen via nedlagt belægning, som bugter sig ind til skolegården. Den nye hal vil samtidig blive en vigtig del af den flotte, nye ankomst til skolen. Den vil indgå i fin helhed med den øvrige skolegård.

Endelig bearbejdning af det samlede udtryk vil ske i samarbejde med skolen. Tilbudsgiver vil retablere cykelparkering i nødvendigt omfang. Det påregnes, at der indgås dialog om at lave fælles cykelparkering for skole og spektrum, og parkeringen forventes at blive placeret i forlængelse af den nye springhal på arealet mellem skel og hal. Der er i anlægsbudgettet afsat 25.000 kr. til anlæg af erstatnings cykelparkering, og der er afsat 60.000 kr. til opgradering af ny adgangsvej til redningsvej.

Vejadgang til børnehave
Tilbudsgiver ønsker vejadgang til børnehaven over rådhusets grund. (For nylig sendte en udvalgsdebat flytningen af Idrætsbørnehaven Bispevang ”til hjørnespark”. Se i øvrigt link til sidst i denne artikel).

Tilbudsgiver skriver, at adgangsvejen eventuelt også kan anvendes som redningsvej efter afklaring med brandmyndigheden. Økonomiudvalget godkendte i mødet den 12. december 2018, at der kan indgås brugsaftale om areal til etablering af eventuel fornøden vejadgang.

Det er dog efterfølgende erfaret, at der ikke kan gives byggetilladelse, og vejen ikke kan benyttes som redningsvej, hvis der ikke indgås en permanent aftale om vejadgang. Derfor indstilles, at der i matriklen udlægges en privat fællesvej over rådhusets grund til børnehaven. Ved opførelse af den nye hal afskæres kørende adgang til den nordlige ende af skolen. Det bør derfor være en del af efterfølgende forhandlinger, at der opnås enighed med køber om, at den private fællesvej fortsættes over til skolens nordlige del og altså ind over købers grund. 

50 kr. pr. kvadratmeter
Kommunen har udbudt arealet til en mindstepris på 50 kr. pr. m2 + moms. Arealet, som tilbudsgiver tilbyder som købesum, har ifølge tilbudsgiver en værdi på 50 kr. pr. m2. Arealet ligger tæt på 2 gravhøje og kan derfor ikke bebygges. Ved kommunens erhvervelse af dette areal sikrer kommunen cyklende og kørende adgang til skolen, ligesom det sikres, at kommunen også fremover kan benytte arealet til Skole-OL og lignende.

Projekt i 2 etaper
Projektet udføres i 2 etaper. Købers tidsplan er følgende: etape 1 – maj 2019 til juli 2020: Springhal og ”hjertet” med alle arbejder syd og vest for det eksisterende bygningskompleks. Etape 2 – august 2020 til januar 2021: Idrætsbørnehave (etableres i bygning nord for eksisterende hal, hvor firmaidræt i dag har til huse).

Økonomiudvalget havde forud for Byrådsmødet anbefalet Byrådet at acceptere det indkomne købstilbud på følgende vilkår:

  • at det er en forudsætning, at Økonomiudvalget senere godkender finansieringen af projektet
  • at Børne- og Ungdomsudvalget godkender lejemålet med børnehaven
  • at der forsøges indgået aftale om, at den nye adgangsvej over rådhusets grund også kan benyttes som kørevej til den nordlige del af skolen
  • at Ejendomscenteret bemyndiges til at varetage detaljerne i handlens vilkår og koordinerer detaljerne på plads. Herunder skal det sikres, at der etableres alternativ adgang til den nuværende gang- og cykelsti til Sæbygård Skov, og at udgifterne til dette afholdes af køber.

Byrådet godkendte enstemmigt planerne for salget.

(For god ordens skyld skal nævnes, at punktets indhold efterfølgende er blevet offentligt tilgængeligt).

Links til artikler om planer for Idrætsbørnehaven Bispevang:
https://saebyavis.dk/2019/02/08/boernehaven-bispevang-oensker-andre-lokaler/#more-184889

https://saebyavis.dk/2019/02/12/aergrer-sig-over-mangel-paa-visioner-for-idraetsboernehave/#more-185269

Tekst: Per Rye

 

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby Spektrum vil købe del af grund ved Sæbygårdskolen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER