Håber på god løsning for Sæby-børnehave

Håber på god løsning for Sæby-børnehave

15. februar 2019 - kl. 8:44 - af

Der næres fortsat håb om en god løsning for Idrætsbørnehaven Bispevangs fremtidige placering, efter at et klart flertal på 6 ud af 7 medlemmer i Børne- og Ungdomsudvalget forleden nok var positiv over for en flytning, men sagde nej til at finde ekstra penge til driften ved en flytning i 2021 fra Bispevang til det kommende Sæby Spektrum.

Håbet kommer til udtryk hos formanden for børnehaven, Jesper Petersen, der på en henvendelse fra Sæby Avis udtaler, at det med udvalgets beslutning ganske vist ser svært ud, men han og den øvrige bestyrelse nærer fortsat håb om politisk velvilje.

Med dette forestiller han sig, at sagen meget snart vil blive taget op til drøftelse i Byrådet, og at et flertal her vil se positivt på at skaffe de ekstra ca. 125.000 kr. årligt, som børnehavens årlige drift vil blive forøget med fra 2021.

”Vi snakker løbende med Sæby Spektrum, og nu må vi prøve at få sagen rejst i Byrådet, så fornuften kan sejre til sidst,” lyder det fra Jesper Petersen.

Han finder, at der er tale om en særdeles positiv idé i at samarbejde tæt med Sæby Spektrum. Det er sund udvikling af børnene og en sag, som har været flere år undervejs, og Jesper Petersen finder det også betimeligt at nævne, at selv om både Sæby Spektrum og Idrætsbørnehaven Bispevang står som selvejende institutioner, så opfordrede Frederikshavn Kommune i sin tid børnehaven til at overveje et eventuelt lejemål hos Sæby Spektrum.

Børnehaven blev oprettet af Dansk Røde Kors’ Sæby-afdeling tilbage i november 1971. Den er normeret til 45 børn med en bemanding på 4 pædagoger og 2 pædagogmedhjælpere. Fra 2013 blev den officielt en idrætsbørnehave.

Link, hvorfra der kan læses mere om børnehaven, dens hverdag og pædagogik: https://www.bispevang.dk/

Links til de 2 artikler, som de seneste dage har været centreret om Børne- og Ungdomsudvalgets beslutning:
https://saebyavis.dk/2019/02/12/aergrer-sig-over-mangel-paa-visioner-for-idraetsboernehave/

https://saebyavis.dk/2019/02/13/fokus-er-paa-flere-paedagogiske-medarbejdere/

Tekst: Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Håber på god løsning for Sæby-børnehave' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER