Fokus er på flere pædagogiske medarbejdere

BYRÅDET_Anders_Brandt_Sørensen_2

Fokus er på flere pædagogiske medarbejdere

13. februar 2019 - kl. 11:43 - af

Vi nærmer os det tidspunkt, hvor de ekstra pædagogiske stillinger bliver slået op, Som blev vedtaget med budget 2019. Børne- og Ungdomsudvalget fik ved det seneste budgetforlig heldigvis tilført 7,5 mio. kr. ekstra til det pædagogiske område i forhold til det først forventede – de 5,29 mio kr til nye pædagogstillinger. Det betyder at normeringen er blevet bedre. Vi bilder ingen ind, at vores tilbud er guldrandede. Men de er blevet bedre, end de var. Og det er den rigtige vej.

Jeg skriver altid 5,29 mio. kr. til nye pædagoger med to decimaler, fordi hver en krone betyder noget. Hver en krone repræsenterer en forbedring af forholdene for de mindste. Hver en krone er med til at skabe en lille smule mere luft i hverdagen. Og vi bøjer os ned efter hver enkelt mønt, fordi vi ved, at vi ikke har for mange af dem. Dem, vi har, skal bruges på kerneopgaven. Dem, vi har, skal bruges til pædagogisk personale. De skal ikke bruges til projekter. De skal ikke forsvinde i et uigennemskueligt hul af smarte nye tiltag. De skal – krone for krone – bruges til at gøre hverdagen en smule bedre. Vi ved som sagt godt, at vi ikke har bygget Rom. Og vi har stadig ambitioner om at forbedre forholdene for børn og unge i Frederikshavn kommune. Men vi skal starte et sted. Og Socialdemokratiet er stolte af, at vi sammen med SF, Konservative og Flemming Rasmussen fra DF fik taget hul på det her arbejde i forbindelse med budget 2019.

Det er vigtigt, at vi i B&U har fokus på kerneopgaven. Kun på den måde kan vi blive ved med at løfte området. Socialdemokratiet tror på, at det er faglige stolte medarbejdere, der løfter tingene. Derfor har vi også valgt, at vi ikke vil veksle lønkroner til mursten for at flytte Bispevang til det kommende Sæby Spektrum. En flytning vil koste mellem 210.000 kr. og 125.000 kr.  ekstra årligt i husleje. Det kan man ikke komme uden om – uanset hvor flittigt man prøver. Det er i øvrigt et flytteprojekt, som kommunen ikke har bedt om. Det er visioner, som er vokset frem i selvejende institutioner.

Socialdemokratiet har intet imod at flytte en daginstitution ind i et kommende Sæby Spektrum. Men vi har noget imod, at nogen leger visionære på børnenes bekostning. Vi har kæmpet så hårdt for de kroner, vi har fået til at øge fokus på kerneopgaven, at vi ikke har til sinds at bruge dem på andet. Om det er 350.000 kr., 210.000 kr. eller 125.000 kr. er i og for sig ligegyldigt.

Det kan godt være, at det for nogen er ”småpenge”. Men for de pædagogiske medarbejdere, som nu kan se, at skuden er rettet en smule op, og for os, som ved, hvor hårdt det har været finde pengene, er selv de mindste beløb kærkomne.

Så når Asger Mortensen (V) efterspørger visioner, så er de dyrt købt. Lige nu er Socialdemokratiets fokus på de små men mærkbare forbedringer i børnenes og medarbejdernes hverdag. Det lyder måske ikke så flot og prangende. Men det levet vi fint med.

Anders Brandt Sørensen(S), formand for Børne og Ungdomsudvalget

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Fokus er på flere pædagogiske medarbejdere' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger