Eleverne øver sig på årets forestilling Ivan Ho Ho

Eleverne øver sig på årets forestilling Ivan Ho Ho

30. januar 2019 - kl. 0:43 - af

6. klasse på Stensnæsskolen er i fuld gang med at øve på skuespil til skolefesten torsdag den 14. februar.

Årets skuespil hedder Ivan Ho Ho og er skrevet af Anne Brodin. Det er en crazy-komedie, og det må man også sige, det er, når Ivanhoe forveksles med julemanden og Jul i den gamle købmandsgård.

Omtalen af skuespillet lyder således:

Nu skal der spilles komedie på skolen!
Lærerne har bestemt, at i år skal det være Ivanhoe – for den læste de selv, da de var børn – i forrige århundrede. Så kan eleverne lære både dansk og historie samtidig, og kostumerne kan de selv lave – med lidt hjælp fra forældrene.
Det lyder som en rigtig god idé… men er det nu også det?
Er der overhovedet nogen børn i dag, der kender den historie, og hvordan laver man en god forestilling, når det meste af handlingen foregår til hest? Hvor mange kæmpende korsriddere er der plads til på 20 kvadratmeter? Og hvad gør man, når de hellere vil rappe end at svinge sværdene? Er vi ude i noget med rappe riddere?
Kan man selv lave en røgkanon – og dækker skolens forsikring, hvis man får kanonen til at virke?
Hvad stiller man op, når Tobias kun må være med, hvis han må bruge det julemandskostume, som hans farmor har strikket?
Og hvor søren får man plads til det danseoptrin, som pigerne har øvet sig på? Der er rigtig gode roller som både lærere, elever, forældre og – ikke at forglemme – pedellen, som kan Ivanhoe udenad.

6. klasse på Stensnæsskolen har 23 elever, og 3 af eleverne skal bistå med lyd – og lys effekter. Det er en fantastisk proces at øve teater med eleverne, og mange nye sider viser sig hos de unge skuespillere. De går på med krum hals, og det kan kun blive godt.

Der er generalprøve på forestillingen i Stensnæshallen torsdag den 14. februar kl. 10, hvor børnehaven, pensionister, bedsteforældre og andre interesserede er velkomne. Om aftenen går skuespillet i gang kl. 17. 30, og derefter er der stor fest i klasselokalerne på skolen, hvor alle elever og forældre vil servicere gæsterne med mange aktiviteter og boder. Der vil som tidligere være elevtræf for ”gamle” elever. Dette foregår fra kl. 19.30.

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Eleverne øver sig på årets forestilling Ivan Ho Ho' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER