Varmeværk indviede bygning for solvarme

Varmeværk indviede bygning for solvarme

23. januar 2019 - kl. 11:53 - af

Siden 2011 har Sæby Varmeværk haft et solvarmeanlæg, der for tiden bidrager med 7 % af værkets årlige varmeforbrug.

Det ønsker varmeværket imidlertid at øge til et sted mellem 20 og 25 %, så derfor udvider man i øjeblikket med anlæg til endnu mere solvarme.

Man har i den forbindelse holdt rejsegilde på en ny ”teknikbygning”, som skal bruges i den forbindelse. Det skete på en kold vinterdag, så derfor indledte bestyrelsesformand Rune Dam Dyhr da også med at sige, at det måske kunne virke lidt utroværdigt at tale om solvarme; men sådan måtte det jo være.

Dam Dyhr forklarede, at man i flere år har vurderet på, hvilke tiltag man skulle gøre for at blive mere uafhængig af naturgas – og dermed nedsætte udledningen af CO2.

”I starten af 2018 besluttede vi i samarbejde med Rambøll at få lavet en samlet strategiplan over vores muligheder; faktisk kiggede vi på 8-10 alternativer. Det viste sig, at det absolut bedste og mest sikre, vi kunne foretage os, var at udvide med mere solvarme. Derfor står vi her i dag,” sagde varmeværkets formand.

Selv om beslutningen blev taget i maj 2018, går der megen tid med projektering, EU-licitation og udbud i øvrigt, og lige pludselig skrives der november, før kontrakterne kan indgås.

”Den nye pumpe- og vekslerbygning bygning skal således håndtere solvarmen fra det nye anlæg på ca. 25.300 m2, som Arcon-Sunmark skal levere. Bygningen er et resultat af JE-Bygs og Magnus Thomsens eftf. arbejde i kulde og blæst,” lød det rosende fra Rune Dam Dyhr.

Tidsplanen indikerer, at bygningen kan være lukket i henhold til tidsplanen den 10. februar, så der bliver virkelig sat tempo på opførelsen de kommende uger, hvorefter montører fra Tjæreborg og Strandby El-Teknik går i gang med installationer. Hele det bygningsmæssige anlæg ventes sat i gang i slutningen af april.

Rejsegildet sluttede, som det hører sig til, med et leve for varmeværket og solvarmen, og bagefter var der servering af pølser – dog indendørs i varmen!

Tekst: Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Varmeværk indviede bygning for solvarme' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER