Frederikshavn Havn vinder Vækst og Vilje Erhvervsprisen

Frederikshavn Havn vinder Vækst og Vilje Erhvervsprisen

17. januar 2019 - kl. 11:05 - af

Frederikshavn Havn kunne i dag lade sig hylde, som vinder af Frederikshavn Erhvervsråds Vækst og Vilje Erhvervspris for deres ambitiøse vækststrategi og havneudvidelse. Iværksætterprisen gik til Skagens yngste fisker Lars Sørensen med fartøjet S440 Sofie Lykke.

Det var en glad og ydmyg Mikkel Seedorff Sørensen, der som adm. direktør for Frederikshavn Havn, kunne modtage Frederikshavn Erhvervsråds Vækst og Vilje Erhvervspris 2018 foran 230 deltagere i Det Musiske Hus sammen med bestyrelsesformand Bo Uggerhøj.

–    Vi er simpelthen så stolte og ydmyge over prisen, netop fordi det er erhvervets egen pris. Vi er meget taknemlige for anerkendelsen, siger Mikkel Seedorff Sørensen.

For 14. gang blev der afholdt Vækst og Vilje erhvervs- og kulturarrangement af Erhvervshus Nord, Arena Nord og Frederikshavn Kommune med Spar Nord og Beierholm som sponsorer. Her hylder man det lokale erhvervsliv, når Frederikshavn Erhvervsråd kårer de kandidater, som har betydning for vækst og udvikling i lokalområdet. Frederikshavn Havn modtog prisen, fordi:

–    Frederikshavn Havn har igennem de sidste par år udviklet sin egen forretning og samtidig været vækstmotor for rigtig mange andre virksomheder i byen med en ambitiøs udvidelse. Virksomheder på havnen har kunnet tage flere ordre ind, andre har etableret sig på havnen, og nye er på vej ind… Havnen har via en proaktiv og målrettet vækststrategi tiltrukket virksomheder til Frederikshavn, som ellers ikke ville være kommet til byen. M.A.R.S. er selvfølgelig det mest omtalte eksempel, og med rette, da deres etablering i Frederikshavn f.eks. betyder, at en del af Tyrafeltet skal ophugges miljømæssigt korrekt her i byen… Samtidig med disse ting har havnen afleveret et rekordregnskab med et resultat på 21,1 mio. kr. i 2017, læste Karl Erik Slynge, formand for Frederikshavn Erhvervsråd blandt andet op fra indstillingen.

Frederikshavn Havns 2021 strategi for vækst og udvikling er allerede lykkedes næsten 100 procent, forklarer bestyrelsesformand Bo Uggerhøj:

–    Vi lavede en strategi for, hvad vi ville med havneudvidelsen – det skulle være en kombination af vækst hos eksisterende virksomheder og tiltrækningen af nye. Vi har aktivt arbejdet med targets og potentielle kundelister inden for vores fire strategiske fokusområder; turisme og færgefart, konventionel havnevirksomhed, maritim service samt miljø og genindvinding. Vi må sige, at vi allerede her i begyndelsen af 2019 er tæt på at være lykkedes 100 procent med vores 2021 strategi.

Frederikshavn Havn har i efteråret færdiggjort etape 1 af en storstilet havneudvidelse med 600 meter kaj, 11 meters vanddybde forberedt til 14 meter og 330.000 kvm baglandsareal, der næsten er meldt udsolgt.  Havnen har derfor allerede påbegyndt en etape 2 udvidelse, der forventes at stå færdig i 3. kvartal 2019.

–    Med de kontrakter vi har indgået, har vi mere end nået vores økonomiske mål og ønsket om at skabe flere arbejdspladser. Vores hovedfokus er nu på en succesfuld igangsætning og drift af aktiviteterne i forbindelse med etape 1 og 2, forklarer Mikkel Seedorff Sørensen.

Iværksætterprisen gik til Skagenfisker
Iværksætterprisen gik til 23-årige Lars Sørensen fra Skagen, der i januar 2017 købte sit eget fartøj S440 Sofie Lykke, hvor han fisker primært jomfruhummer og torsk.

–    Jeg er meget beæret over at være indstillet og selvfølgelig også vinde prisen. Det giver en stor frihed at have sit eget fartøj, og man bestemmer selv, hvordan man vil drive det. Jeg har aldrig lavet andet end at fiske – jeg har ikke haft et fritidsjob eller lignende, men altid været med på min fars båd. Så jeg føler, at jeg er skabt til det her, og tror og håber da også på, at jeg er fisker om 30 år, siger Lars Sørensen, der i dag har sin far ansat på dækket.

I begrundelsen for indstillingen af Lars Sørensen lød det blandt andet:

–    Lars har haft modet til at gå efter sin drøm og handle på den. Han har trods sin unge alder sparet en halv million kr. op for at kunne erhverve sig den tyve tons store kutter, mens han har fået hjælp af andre i fiskerierhvervet til den øvrige finansiering… Lars Sørensen er med kutter Sofie Lykke et godt eksempel på et ungt menneske, der bliver i området for at skabe en forretning, som forventes på sigt at medføre nye investeringer.

Til arrangementet var der også et indlæg fra Torben M. Andersen, der som økonomisk professor og tidligere overvismand gav en økonomisk indsigt for Danmark, men også gav et indblik i sin egen opvækst i Frederikshavn, hvor han i dag stadig er tilknyttet Bangsbostrand Byorkester. Jazz-trompetist fra Sæby Jakob Sørensen spillede tre numre med bandet bagland.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Frederikshavn Havn vinder Vækst og Vilje Erhvervsprisen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER