Kystbeskyttelse af kysten syd for Sæby Havn

Det var her på Stranden ved Lyngså manden blev fundet.

Kystbeskyttelse af kysten syd for Sæby Havn

5. januar 2019 - kl. 0:41 - af

Frederikshavn Kommune har modtaget et projektforslag til kystbeskyttelse af strækningen syd for Sæby havn. Forslaget forelægges Teknisk Udvalg på udvalgets forestående møde den 7. januar.

Projektforslaget, som er fremsendt uopfordret til kommunen, har været sendt til Initiativgruppen for kystbeskyttelsen (borgere bosat i området, red.). De har tilkendegivet, at de ikke ønsker at arbejde videre med projektforslaget.

På den baggrund samt på baggrund af, at Frederikshavn Kommune sammen med Initiativgruppen allerede har indgået aftale med en anden rådgiver om at udarbejde et skitseprojekt på kystbeskyttelsesprojektet, har Frederikshavn Kommune meddelt fremsenderen af projektforslaget, Poul Jakobsen, Skagen, at kommunen ikke ønsker at gøre brug af det fremsendte.

Forud for udvalgets møde indstiller kommunaldirektøren sagen til orientering.

Lægger op til 40 m bred sandstrand
Der er fremsendt en række fotos, taget i starten af juni 2018. Her bemærkes det samtidig, at ”der er ingen erosion på Solsbæk strand juni 2018”.

Af projektet beskrives, at sandet fra havneudvidelsen udlægges med 50 m3 pr. meter på en 2 km lang strækning syd for havnen i et jævnt lag fra skræntfoden på stranden. Trykudligningsanlægget udvides og genetableres med 5 moduler i hver række, så man får en 40 meter bred sandstrand. Stranden er generelt stabil, og der er ikke længere erosion på Solsbæk strand, efter at stenene på stranden blev fjernet og trappen blev flyttet ind langs skræntfoden.

Forslaget kalkulerer med indlægning af 100.000 m3 sand, som efter normale markedspriser vil koste ca. 1,5 mio. kr. Trykudligning af stranden koster 1,5 mio. kr., så den samlede pris bliver 3 mio. kr. Prisen er incl. vedligeholdelse i 5 år. Projektet beskytter samtidig den kommunale trykledning ud til rensningsanlægget.

Link til de fremsendte fotos og projekt:
https://frederikshavn.dk/umbraco/Surface/LocalEsdhPdfSurface/GetAgendaPdf?commId=Teknisk%20Udvalg%202018-2021&date=07-01-2019%2016.30%20-%2020.30&fileName=Dagsorden%20samlet%20-%20%C3%85ben.pdf

fra side 17 og frem

Tekst: Per Rye

 

 

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kystbeskyttelse af kysten syd for Sæby Havn' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER