Bekymrende med flere tilskadekomne i trafikken

Bekymrende med flere tilskadekomne i trafikken

27. december 2018 - kl. 1:36 - af

Det går ikke den rigtige vej med trafiksikkerheden! Det mener Rådet for Sikker Trafik efter de nye ulykkestal viser, at flere mennesker er kommet til skade i trafikken i 2018 sammenlignet med sidste år. Samtidig er der en fortsat stagnation i antallet af trafikdræbte.

Vejdirektoratet har torsdag offentliggjort de foreløbige ulykkestal for 2018. Ud fra de indberetninger om ulykker, som Vejdirektoratet har fået, vurderer de, at når året er omme, så vil 175 mennesker have mistet livet i trafikken.

Det er dermed på niveau med 2017, hvor 175 mennesker også mistede livet i trafikken. Historisk set var vi i 2012 nede på 167 dræbte, så flere års positiv udvikling synes nu at være gået i stå.
Antallet af personer, der er kommet til skade i trafikken i år, ser samtidig ud til at stige i forhold til sidste år, hvor 3.143 personer kom lettere eller alvorligt til skade i trafikken.

Med de foreløbige ulykkestal ligger vi langt fra Færdselssikkerhedskommissionens mål om, at der i år 2020 højst må være 120 trafikdræbte og 2.000 tilskadekomne mennesker i trafikken. Gabet mellem de faktiske ulykkestal og kommissionens mål bliver stadig større. Så der er absolut ingen grund til at klappe i hænderne over udviklingen, lyder det fra Rådet for Sikker Trafik.

– Bag hver ulykke ligger en menneskeskæbne, som både rammer den enkelte og mange familier hårdt. Alt for mange familier har mistet et familiemedlem i trafikken, og mange trafikskadede må leve med stærke smerter og forringet livskvalitet på grund af en trafikulykke. Så trafikulykker har enormt store konsekvenser, siger Mogens Kjærgaard Møller, adm. direktør i Rådet for Sikker Trafik.

Trafiksikkerheden udfordret
Gennem de sidste ti år er det på flere områder lykkes at gøre trafikken mere sikker. Antallet af spritulykker på vejene er faldet med 60 procent. På flere veje er gennemsnitsfarten faldet, og antallet af fartulykker er samtidig reduceret. For høj fart er dog stadig en faktor i en meget stor del af ulykkerne. Gennem årene er det fx også lykkes at få stadig flere cyklister til at bruge hjelm, så færre får alvorlige hovedskader, hvis de vælter på cyklen.

Men når vi ser på udviklingen det seneste år, så går det ikke den rigtige vej. Og fremover kan det blive endnu sværere at reducere antallet af alvorlige trafikulykker, frygter Rådet for Sikker Trafik.

– Det er stadig især for høj fart og uopmærksomhed, der er skyld i mange ulykker. Fremover bliver vi også udfordret af, at der kommer højere fartgrænser på flere veje, og at nye, små motoriserede køretøjer som fx skateboards, hoverboards og uniwheels også kommer ud på vejene. Det er alt sammen noget, der udfordrer trafiksikkerheden, siger Mogens Kjærgaard Møller, adm. direktør i Rådet for Sikker Trafik.

Områder hvor der bør sættes ind:
Hvis antallet af trafikdræbte skal reduceres effektivt, så mener Rådet for Sikker Trafik, at der bør sættes ind på følgende områder:
• Politikontrol på fart, sprit og uopmærksomhed.
• Kampagner som påvirker folks adfærd i trafikken.
• Fritagelse af afgifter på sikkerhedsudstyr til motorkøretøjer.
• Mere viden fra skadestuerne om de ulykkestilfælde, de får ind, så man ved mere om, hvad der er skyld i ulykkerne.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Bekymrende med flere tilskadekomne i trafikken' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER