Ændringer i planlagt kirurgi i Nordjylland

Ændringer i planlagt kirurgi i Nordjylland

24. december 2018 - kl. 10:41 - af

Under dagsordenspunktet ”Patientstrømme i Region Nordjylland” har Regionsrådet besluttet en række justeringer i udbuddet af operationer og undersøgelser.

Som følge af ”Plan for Sygehus- og Speciallægepraksis” fra 2015 blev det besluttet at flytte mammakirurgi fra Regionshospital Nordjylland til Aalborg Universitetshospital. Det indgik i planen, at der skal flyttes tilsvarende antal organkirurgiske operationer den anden vej.

Der sker også rokader mellem sygehusene i Hjørring og Frederikshavn.

Der lægges op til følgende ændringer i forhold til planlagt kirurgi/brystkræftkirurgi:

  • Ift. brystkræftkirurgien er det aftalt, at den nuværende aktivitet på Regionshospital Nordjylland flytter til Aalborg Universitetshospital. Det svarer til 350 operationer og 800 ambulante forløb samt de diagnostiske undersøgelser i tilknytning hertil.
  • For at opretholde en fagligt bæredygtig kirurgisk enhed på Regionshospital Nordjylland flyttes der en tilsvarende aktivitet fra Aalborg Universitetshospital til Regionshospital Nordjylland. Der er tale om 240 brokoperationer fra Aalborg Universitetshospital Hobro samt 30 akutte organkirurgiske patientforløb. Samtidig arbejder Aalborg Universitetshospital for at flytte andre aktiviteter til Hobro.

For at konsolidere den kirurgiske funktion på Regionshospital Nordjylland samles hele hospitalets organkirurgiske aktivitet i Hjørring. Dermed flyttes den nuværende planlagte organkirurgiske aktivitet fra Frederikshavn til Hjørring.

Det drejer sig om to ugentlige operationsdage og en ugentlig ambulatoriedag, hvor der forundersøges og behandles patienter med brok. Modsat flyttes mammografiscreeningen fra Hjørring til Frederikshavn.

Med ovenstående ændringer, er det vurderingen, at Regionshospital Nordjylland fortsat vil være en faglig bæredygtig kirurgisk enhed.

Ændringer i forhold til den akutte kirurgi:
Som konsekvens af, at de akutte kirurgiske patienter fra Thisted Kommune fremover skal sendes til Aalborg Universitetshospital i stedet for til Regionshospital Nordjylland, vil i alt 609 akutte patienter skulle flyttes fra Hjørring til Aalborg. Det forudsættes, at patienter fra Morsø stadig sendes til Region Midtjylland.

Med henblik på at opretholde en bæredygtig akut kirurgisk funktion på Regionshospitalet i Hjørring, er det nødvendigt at tilføre akut kirurgisk aktivitet andetsteds fra.

En opgørelse viser, at der kan flyttes akut kirurgisk aktivitet fra Aalborg til Hjørring fra nogle af Hjørrings egne optagekommuner. På den måde bibeholdes 25 % af den akutte aktivitet, man tidligere havde fra Thisted.

Ændringerne vil blive implementeret i løbet af første halvår 2019.

Link hvor alle ændringer kan ses:
https://dokumenter.rn.dk/edocpublishing/edocmeetingall.aspx?id=3425#90abe899-1284-40bd-b1ce-67fd9ccbb5f8

Tekst: Per Rye

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ændringer i planlagt kirurgi i Nordjylland' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER