Slagter Tranholms opskrift på den perfekte steg

Slagter Tranholms opskrift på den perfekte steg

17. december 2018 - kl. 8:42 - af

Uanset om julemiddagen står på and eller flæskesteg, skal tilberedningen sidde lige i skabet. Sæbyslagter deler sin fremgangsmåde til den perfekte julesteg.

Julemiddagen er et af årets højdepunkter, men for mange er den også præget af præstationsangst. For flæskestegen skal have sprøde svær, og anden må ikke blive for tør.

Ifølge Leif Tranholm, der er slagtermester hos Slagter Tranholm i Sæby, kan det være en jungle at finde rundt i de mange opskrifter og forskellige fremgangsmåder. Han får hvert år mange spørgsmål fra kunder, der er i tvivl om, hvordan de bedst tilbereder stegen til juleaften.

Heldigvis kan du slippe for forvirringen og præstationspresset ved at bruge slagterens fremgangsmåde – der sikrer dig en sprød flæskesteg og saftig and:

Flæskestegen

  1. Start med at gnide godt med salt ned mellem sværene, og læg så stegen i midten af en bradepande, der er smurt med lidt smør. Det er en god idé at lægge noget stanniol under stegen, så sværen ligger lige og dermed får fordelt varmen. Fyld svesker, æbler, en sjat rødvin og lidt væde rundt om stegen i bradepanden.
  1. Sæt bradepanden midt i ovnen, der er varmet op til 180 grader. Lad den stege i halvanden til to timer. Under de sidste 15 minutter af stegetiden kan du eventuelt hælde lidt vand i bradepanden, så der bliver stegesky til sovsen.
  1. Lad efterfølgende flæskestegen hvile i 20-25 minutter, inden du skærer den ud – men undgå at dække den til under hviletiden, da sværen så bliver blød.

Anden

  1. Forvarm ovnen til 220 grader og sæt en bradepande med vand nederst. Imens skyller du anden indvendigt med vand, krydrer med salt og peber og fylder den med æblebåde og svesker.
  1. Når ovnen er varm, sætter du anden ind på en rist med brystet nedad og sænker ovntemperaturen til 160 grader. Start med at give stegen 45 minutter og vend den herefter, så den ligger med brystet opad – uden at lade ovnlågen være åben for længe, da det kan give tørt kød. Sørg også for, at der hele tiden er væske i bradepanden i bunden af ovnen, så anden holder sig saftig.
  1. Steg anden videre i cirka en time og 45 minutter ved 160 grader. Er skindet ikke sprødt nok, kan du efterbrune anden ved 220 grader i cirka ti minutter. Lad den hvile lidt, inden du skærer den ud.

Slagter Tranholm er en del af slagterkæden mad med mere og fører et bredt udvalg af oksekød, kalvekød, svinekød og lammekød med kvalitet og dyrevelfærd i højsædet. Derudover sælger butikkerne en lang række specialiteter og færdigretter, og medarbejderne er eksperter i tilberedning af kød. www.madmedmere.dk 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Slagter Tranholms opskrift på den perfekte steg' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER