Servicebygningen i Nellemanns Have er færdig

Servicebygningen i Nellemanns Have er færdig

14. december 2018 - kl. 8:25 - af

Mandag var servicebygningen i Nellemanns Have færdig. Servicebygningen var sidste delprojekt med skolehaverne, og samtidig har haven nu modtaget 505.000, som er sidste donation fra Realdania/Underværker, der er hovedsponsor.

Det samlede projekt omfatter fem delprojekter:

– Delprojekt 1. Rydning af grunden. Blev afsluttet i efteråret 2016.

– Delprojekt 2. Etablering af servicebygning. Blev afsluttet i december 2018.

– Delprojekt 3. Etablering af bålhytte med tre shelters. Blev afsluttet i november 2018.

– Delprojekt 4. Etablering af skolehaver. Blev afsluttet i sommeren 2018.

– Delprojekt 5. Etablering af ”Ny Jens Hvass’ Skov”. Blev afsluttet i efteråret 2016.

Der skal dog genplantes flere træer, da rådyr og harer har været hårde ved de nuværende. Genplantningen sker i 2019.

Byggeriet af servicebygningen tog lidt længere tid end forudset. Årsagen til dette var stor travlhed hos de involverede håndværkere.

Samarbejdet med Realdania/Underværker har gennem hele processen været upåklageligt. Haven har kun mødt imødekommenhed, hjælpsomhed og forståelse, når de har henvendt sig. På samme måde har samarbejdet været med de lokale håndværkere.

Det samlede projekt er nu færdigt. Alle fem delmål er nået. Dog  mangler servicebygningen fortsat at blivet malet udvendig. Dette vil ske til foråret. Det trykimprægnerede træ skal helst tørre et halvt til et helt år, før det males.

Nellemanns Have rummer nu unikke faciliteter til glæde for skolebørn, borgere og turister.

Servicebygningen lever fuldt ud op til forventningerne. Der er blevet lavet et handicapvenligt toilet, et grovkøkken/udekøkken og et opholdssted med borde og bænke under tag. Alt sammen faciliteter som skolebørnene vil bruge i forbindelse med projekt ”Fra Haver til Maver”, når de er i skolehaverne fra begyndelsen af marts til udgangen af oktober. Det voksende antal af lokale borgere og turister, der besøger haven, vil nu have endnu bedre faciliteter end tidligere.

Servicebygningen er også en forudsætning for, at man kan overnatte i de nye bålhytte. Uden toilet og køkken går det ikke! Da servicebygningen ikke er opvarmet, er den vinterlukket i perioden fra november til april for at undgå frostsprængninger af vandrør. Men 1. april åbnes der for både overnatning i bålhytten og for toilettet i servicebygningen. Samtidig håber man,  at kunne have en bygning med gammeldags das, redskabsskur og brændeskjul klar i 2019, så der vil være åben for overnatning hele året.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Servicebygningen i Nellemanns Have er færdig' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER