Ekstra regning fra NT medfører serviceændringer i 2019

Ekstra regning fra NT medfører serviceændringer i 2019

6. december 2018 - kl. 8:36 - af

En stor budgetstigning på 1,4 mio. fra NT tvinger nu kultur- og fritidsudvalget til at justere på serviceniveauet på den kollektive trafik i Frederikshavn Kommune.

Selvom budgettet for længst skulle være afsluttet, så har Kultur- og Fritidsudvalget, der har ansvaret for den kollektive trafik, på årets sidste møde været nødt til at varsle ændringer og serviceforringelser for 2019.

”Vi er stærkt utilfredse med, at NT pludselig og i sidste øjeblik har sendt en stor ekstraregning i næste års budget. Det er ikke godt nok, at det kommer efter budgetterne er vedtaget. Vi er særligt utilfredse med at administrationsomkostningerne i NT stiger, og specielt når det får den konsekvens, at vi er nødt til at skære i serviceniveauet” Siger Anders Broholm (V), Formand for Kultur- og fritidsudvalget.

”Vi har vendt hver en sten i udvalget, men vi bliver nødt til at lave nogle tilpasninger for 2019. Vi er gået efter at spare på dele, hvor der er er alternative transportmuligheder samt tilpasning i perioder i byerne, hvor der er få passagerer. Det er rigtig træls, men en løsning vi kan leve med, når vi ikke har et valg.” Siger Anders Broholm

Kultur- og fritidsudvalget har sendt forslagene i høring hos de høringsberettigede råd og de er til endelig beslutning i januar. Forslagene betyder bl.a. en nedlæggelse af teletaxaordningen i Frederikshavn by og en særlig sommerkøreplan for bybusserne med ændrede ruter. ”Skagen bybus” bevares, men dog således den kører i perioden frem til 1/10-2019 og fra 2020 kører den i sommerperioden 1/4 til 1/10.

Til gengæld fastholdes den lave takst på “Flekstur”, som i stedet kan bruges. Derved vil der stadig være gode transportmuligheder rundt i kommunen.

Anders Broholm og Bjarne Kvist fra Kultur- og fritidsudvalget har sammen med borgmesteren indkaldt NT til et møde omkring NTs budgetlægning, for at få den ændret, således budgetterne fremsendes tidligere og dermed kan indgå i kommunernes budgetlægning. Endvidere vil de igen påpege det urimeligt i, at NT skruer administrationsomkostningerne op.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ekstra regning fra NT medfører serviceændringer i 2019' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER