Offshore test af bølgeenergianlæg fra Crestwing

Offshore test af bølgeenergianlæg fra Crestwing

5. december 2018 - kl. 16:26 - af

Forsvarligt forankret i bølgerne på en position tæt på Frederikshavn skal prototypen, Tordenskiold, stå sin prøve og slå fast, at der er oceaner af energi at hente i havet.

Bølgeenergianlægget fra Crestwing med det søstærke navn Tordenskiold er nu forankret og på plads i sit rette element, bølgerne nordøst for Hirsholmene ved Frederikshavn. Tordenskiold måler 30 x 7,5 m og vejer 65 tons: – Det har taget os 13 år og kostet ca. 30 mill. kr. at udvikle og afprøve ideer og funktioner i bølgeenergianlægget for at nå målet med denne prototype, Tordenskiold, fortæller en stolt direktør for Crestwing, Ruth Bloom.

Glæden var stor onsdag den 5. december 2018, da forankringskeglen var trukket ind i bølgeenergi-anlægget, og Tordenskiold forsvarligt var fastgjort med det unikke trepunkts forankringssystem.

– Det er en fantastisk følelse. Jeg er omgivet af kompetente folk, der brænder for dette projekt, lige som jeg selv gør. Det er den energi og det engagement, der har gjort det muligt at nå så langt, sagde Ruth Bloom, da hun sammen med sine nærmeste medarbejdere og samarbejdspartnere kunne skåle i et glas velfortjent champagne.

Formålet med Tordenskiolds placering ved Hirsholmene er at teste anlæggets forankring og funktion på havet og få bekræftet den forventede produktion af energi. Der bliver i første omgang ikke produceret strøm til elnettet. Fokus i den toårige testperiode er bl.a. test af forankringssystemet i bølgekategorier fra små bølger til storm og orkan, da det har været en af de største udfordringer for mange bølgekraft-koncepter i verden. Desuden bliver der videreudviklet på Power Take Off systemet samt hængsler.

– Crestwing ligner på ingen måde andre bølgeenergianlæg og udnytter energien fra bølgerne på en unik måde, da anlægget hovedsagelig udnytter atmosfæretrykket til produktion af energi, forklarer Ruth Bloom. Hun er sikker på, at Crestwing har løst bølgeenergiens største udfordringer: 1) De alt for høje omkostninger til produktion af anlæg, 2) Den lave elproduktion og 3) Udfordringer ved havarier.

– Vi glæder os rigtig meget til at vise, at bølgeenergi kan være en væsentlig medspiller på markedet for vedvarende energi, siger Ruth Bloom og fortæller, at det har kostet Crestwing ca. 30 mill. kr. at stå med et anlæg i en form, der nemt kan opskaleres og produceres, når de afgørende test ude på havet viser lige så gode resultater som forventet.

– Det indikerer jo netop, at Crestwing kan producere anlæg og energi til en kWh pris, der svarer til produktionen af anden vedvarende energi.

Markedsmodningsfonden har støttet færdiggørelse og udlægning af Tordenskiold med 3,3 mill. kr.

En kommentar til “Offshore test af bølgeenergianlæg fra Crestwing” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Offshore test af bølgeenergianlæg fra Crestwing”

  • Theo van den Elzen

    Een door mij ontwikkeld systeem haalt energie uit getijdewisseling en slaat deze direct op als potentiële energie.
    Potentiële energie is 100% natuurvriendelijk en
    langdurig op te slaan zonder verliezen.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Offshore test af bølgeenergianlæg fra Crestwing' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER