Ønsker ændring af skydebane på Dyrhedenvej

Ønsker ændring af skydebane på Dyrhedenvej

2. december 2018 - kl. 1:13 - af

På Dyrhedenvej 16 syd for Sæby ligger en ældre flugtskydebane, som nu ønskes ændret. Skydebanen er etableret i 1989 og senest miljøgodkendt i år 2007.

Ønsket om en ændring er sat på dagsordenen for næste møde i Plan- og Miljøudvalget den 4. december.

I dag består flugtskydebanen af en jagtbane og en trapbane, hvor der skydes med haglgevær efter lerduer. Arealet, hvor banerne er placeret er lyngklædte arealer, som i løbet af årene er vokset ind en beskyttelse efter Naturbeskyttelseslovens §3 (hede). På de lyngklædte arealer er det vanskeligt at opsamle de knuste lerduer.

Det er på denne baggrund, at Jagtcenter Nord (Præstbro, Ørtoft, Sæby og Østervrå Jagtforeninger) har udarbejdet et nyt projekt, hvor de kan udvide og forbedre deres skydetrænings-, jagtprøve- og stævnemuligheder, forbedre opsamlingen af lerdue, flytte det meste af skydningen ud af den beskyttede natur samt forbedre støjforholdene for omgivelserne og mindske miljøbelastningen til et minimum.

Derved kan man både forbedre den miljømæssige drift og forbedre mulighederne for skydetræning, jagtprøver og skydestævner for såvel sportsfolk som professionelle i Region Nordjylland.

Jagtcenter Nord ansøger derfor om en miljøgodkendelse og byggetilladelse til en ændring og udvidelse af det eksisterende skydebaneanlæg. Det nye projekt er ikke i overensstemmelse med den gældende lokalplan, hvorfor der skal udarbejdes en ny lokalplan, da projektet vurderes til at være et ”større bygge- eller anlægsarbejde”.

To adskilte områder
Det fremtidige anlæg består af to adskilte områder. I den nordlige halvdel af området ønskes etableret en riffelbane, hvor der skydes fra øst mod vest. Riffelbanen vil bestå af to baner: en vildtbane kun til jagtriffelskydning (50 og 100 m) og en fleksibel riffelbane til skydning med salonrifler (50 m), pistolskydning (10 m) og maskinpistoler (10, 25 og 50 m). På riffelbanerne skydes både efter stillestående og bevægelige mål.

I den sydlige halvdel af området etableres flugtskydning, hvor der skydes fra syd mod nordøst, nord og nordvest. Flugtskydebanerne vil bestå af2 jagtbaner, en trapbane og en kombinationsbane, der indeholder de 3 discipliner trap, sporting og skeet. På flugtskydningsbanerne skydes efter bevægelige mål i form af lerduer. På disse baner skydes alene med haglgevær.

Al skydning koordineres af jagtcenteret på baggrund af en samlet tilladelse. Klubhus, parkering mv. bevares i den østlige del af lokalplanområdet. Der ønskes dog en ny selvstændig overkørsel fra Dyrhedenvej til riffelbanerne.

Støjvolde nødvendige
Den ønskede skydeaktivitet nødvendiggør støjvolde på henholdsvis 12 og 15 meters højde, dels i forhold til sikkerhed og dels i forhold til støj. Volden i 15 meters højde placeres mod den vestlige kant af området. Voldene i 12 meter højde placeres i den nordlige kant – langs Dyrhedenvej – og den anden midt gennem området (øst-vest). Sidstnævnte skråner ned mod sydøst – øst for jagtbanerne. Riffelbanen har derved 12 meter høje volde langs skyderetningen og en 15 høj vold bag skydemålene.

For at kunne dæmpe lyden fra skydningen vil der blive etableret skydehus med frembygget støjsluse på riffelbanen. Desuden opføres der støjhuse ved alle standpladser på jagtbanen og trapbanen samt 2 større støjhuse ved kombinationsbanen. Dette vil sammen med støjvoldene begrænse udbredelsen af støjen fra skydningen.

Kommunaldirektøren indstiller forud for mødet, at Plan- og Miljøudvalget godkender igangsætningen af det nye kommuneplantillæg og den nye lokalplan for skydebaneområdet efter de beskrevne principper og desuden godkender, at bygherren skal udarbejde et lokalplanforslag, samt at bygherre skal udarbejde den eventuelle miljørapport.

Tekst: Per Rye

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ønsker ændring af skydebane på Dyrhedenvej' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER