Sæby Varmeværk vil opstille nyt stort solcelleanlæg

Sæby Varmeværk vil opstille nyt stort solcelleanlæg

21. november 2018 - kl. 11:55 - af

Frederikshavn Kommune har meddelt tillæg til den gældende miljøgodkendelse for Sæby Varmeværk om opstilling af nyt, stort solfangeranlæg.

Afgørelsen er truffet i henhold til bekendtgørelse i miljøbeskyttelsesloven.

Tillægget omfatter etablering af solfangere på et areal på ca. 30.000 m2 med tilhørende tekniske anlæg i form af vekslerbygning, tørkøleranlæg og buffertank omkring Kjeldgaardsvej / Energivej / Sølystvej.

Anlægget til solfangervæsken skal etableres med kontinuert trykovervågning i rørsystemet. Ved ændringer i tryk skal der gives alarm til driftsleder/vagthavende, der skal træffe de nødvendige foranstaltninger. Ved lækage på systemet skal solfangervæsken tappes til ekstern beholder/tank.

Fjernvarmerør, som anvendes til ledning af solvarmevæske, skal etableres med alarmtråde, der giver alarm ved lækage på medierør (udtrængning af solfangervæske) og ved beskadigelse af plastkappe (indtrængning af jordfugt).

Kølergården skal etableres med 3 meter høje absorberende støjskærme mod vest og syd. De 3 tørkølere skal afblæse overskydende varme i de situationer hvor varmeværkets eksisterende akkumuleringstanke ikke kan rumme al den producerede varme. Dette vil som udgangspunkt alene være tilfældet i langvarige solrige og varme perioder.

Hovedparten af de stillede vilkår i miljøgodkendelsen er udarbejdet i henhold til Miljøstyrelsens vejledninger om luftforurening, støj, m.v. Det vurderes, at varmeværket også med de nye tørkølere kan overholde de fastsatte støjgrænser.

Dele af arealet, hvor der skal etableres solvarmepaneler, ligger i område med drikkevandsinteresser. Området ligger ikke i følsomt indvindingsområde, i indsatsområde eller i område med indsatsplan for grundvand. Det er i VVM-screeningen vurderet, at anlægget ikke vil udgøre en risiko for påvirkning af grundvandsressourcen.

Link til afgørelsen samt kort over placering:
https://frederikshavn.dk/politik/hoeringer-og-afgoerelser/aktuelle-hoeringer-og-afgoerelser/aktuelle-hoeringer-og-afgoerelser/miljoegodkendelse-til-saeby-varmevaerk-energivej-1-saeby/

Tekst: Per Rye

Miljøgodkendelse

 

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby Varmeværk vil opstille nyt stort solcelleanlæg' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER