Miljøtilladelse til husdyrbrug ved Dybvad

Miljøtilladelse til husdyrbrug ved Dybvad

18. november 2018 - kl. 12:17 - af

Frederikshavn Kommune har efter Lov om husdyrbrug og anvendelse af gødning meddelt gårdejer Jørgen Pilgaard miljøtilladelse til kvægbrug på ejendommen Stagstedhedevej 4 ved Dybvad.

Tilladelsen omfatter udvidelse af produktionsarealet fra 2.972 m2 til fremover 3.064 m2. I forbindelse med udvidelsen skal en eksisterende stald udvides mod nord med 328 m2. Udvidelsen skal anvendes til produktionsareal og foderbord. Der skal desuden etableres en møddingsplads på 110 m2.

Kommunen har vurderet, at det ansøgte projekt kan gennemføres i overensstemmelse med Lov om husdyrbrug og anvendelse af gødning m.v. samt habitatdirektivet, når husdyrbruget drives på afgørelsens vilkår og i overensstemmelse med de oplysninger, der ligger til grund for afgørelsen.

Det vurderes tillige, at husdyrbruget kan drives på stedet uden at påvirke omgivelserne på en måde, som er uforenelig med hensynet til omgivelserne.

Det vurderes yderligere, at der er truffet de nødvendige foranstaltninger til at forebygge og begrænse forureningen ved anvendelse af den bedst tilgængelige teknik.

Læhegnet, der er etableret syd og øst for gylletanken, skal bevares og fortsat vedligeholdes, så der opnås en effektiv afskærmning.

Der skal opretholdes en god staldhygiejne. Det skal bl.a. sikres, at sengebåse, kalvebokse og lignende samt foderarealer holdes tørre, at dyrene holdes rene, at støv- og smudsbelægning i staldene fjernes, samt at fodringssystemer holdes rene.

Anlægget ligger i et område, der i kommuneplan 2015 for Frederikshavn Kommune er udpeget til særligt værdifulde jordbrugsområder. I særlig værdifulde jordbrugsområder må der ikke planlægges for eller etableres anlæg, der på væsentlig vis begrænser mulighederne for landbrugsdrift.

Det nærmeste internationale naturbeskyttelsesområde er Natura 2000-område Nymølle Bæk og Nejsum hede omkring 4,5 km nordvest for anlægget. Projektet vurderes ikke at medføre nogen ændring i naturtilstanden af nærliggende naturarealer.

Kommunen har vurderet, at udvidelsen ikke vil modvirke målsætningen om gunstig bevaringsstatus for naturtyper eller arter, der er på udpegningsgrundlaget for nærmeste Natura 2000-område. Kommunen har desuden vurderet, at projektet ikke vil føre til en væsentlig påvirkning af naturarealer. Det er desuden kommunens vurdering, at projektet ikke vil forringe levevilkårene for dyre- og plantearter omfattet af habitatdirektivet.

Kommunen har på baggrund af ansøgningen vurderet, at husdyrbruget ikke vil give anledning til væsentlige gener i form af støj, støv eller lys for nærmeste naboer eller for omgivelserne i øvrigt.

Link hvor hele miljøtilladelsen kan læses:
https://frederikshavn.dk/media/10391/151218-till-efter-16b_stagstedhedevej-4_incl-bilag_16112018.pdf

Tekst: Per Rye

 

 

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Miljøtilladelse til husdyrbrug ved Dybvad' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER