Den nye ferielov vedrører alle virksomheder og ansatte

Den nye ferielov vedrører alle virksomheder og ansatte

18. november 2018 - kl. 10:26 - af

Den 1. september 2020 træder den nye ferielov i kraft i Danmark, men allerede fra 1. januar 2019 vil den få betydning for optjeningen af ferie og vedrører alle virksomheder og ansatte. Bliv klogere på de nye regler ved infomøde den 22. november.

I Danmark har vi i dag forskudt ferie. Det betyder, at ansatte optjener ferie i kalenderåret fra 1. januar til 31. december, men at ferien først kan afholdes fra 1. maj til 30. april året efter. Den store forskydning mellem optjening og afvikling af ferie betyder, at der kan gå op til 16 måneder, før nyuddannede på arbejdsmarkedet har ret til betalt ferie. Det er hovedårsagen til, at der fra september 2020 indføres en ny ferielov, hvor man optjener og afvikler sin ferie på samme tid over en periode på 12 måneder. Allerede fra j. januar 2019 vil loven begynde at få betydning.

– Ferieloven får betydning for alle – både arbejdsgivere og lønmodtagere – så alle arbejdspladser skal sætte sig ind i de nye regler og begynde at tilrettelægge deres procedurer efter dem, siger Niels Bay Christensen, erhvervsdirektør Erhvervshus Nord.

Den nye lov får betydning for virksomhedernes likviditet og regnskabsaflæggelse, for udbetaling af ferietillæg, muligheden for at holde ferie på forskud med mere.

– Den nye ferielov kræver en omstilling i mange administrative processer, hvor virksomhederne allerede nu kan begynde at forberede sig. Fra januar til august optjener man ferie som vanligt, mens der i september 2019 starter en indefrysningsperiode, hvor man i de næste 12 måneder – indtil den nye lov træder i kraft – optjener 25 feriedage, som indefryses i en ny fond, indtil medarbejderen når pensionsalderen. Herefter begynder vi med samtidighedsferie, siger Michael Meldgaard, director for HR Legal hos BDO.

De nye regler kan være komplicerede at forstå. Derfor inviterer Erhvervshus Nord og BDO til infomøde for virksomheder den 22. november. Her vil BDO forklare den nye lov, og hvad den får betydning for. Man tilmelder sig arrangementet på Erhvervshus Nords hjemmeside.

http://www.erhvervshusnord.dk/arrangementer/

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Den nye ferielov vedrører alle virksomheder og ansatte' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER